От х:

Днес в x:

Търсят шефове на тролеите и на „Обреден дом“

Прием на документи за шефове на общинските дружества „Тролейбусен транспорт“ и „Обреден дом“ обяви временната комисия за избора. Съобщението е публикувано на официалния сайт на община Хасково.

Мераклиите могат да подават документите си до 16 часа на 12 януари 2011 година в общината. Изискват се CV и мотивационно писмо.

На последното заседание на ОбС Хасково бе отхвърлена докладната записка градоначалника за конкурсите. От нея обаче стана ясно, че шефовете на двете общински фирми са били избрани на сесия на ОбС през януари 2010 до провеждане на конкурс.

Такива са били проведени, пише в мотивацията на докладната. На конкурса за шеф на „Обреден дом“ не е бил допуснат нито един кандидат, а за „Тролейбусен транспорт“ са били допуснати двама, но нито един от тях не е покрил минималните изисквания за длъжността. Затова кметът поиска нова процедура за избор, но той да назначи комисията за конкурса. ОбС отхвърли неговото предложение и избра собствено жури с председател Антон Иванов. С отхвърлянето на докладната обаче на практика бяха отхвърлени и критериите за избора на управители – образователен ценз, минимално изискуем стаж и др.

От предложения проектодоговор за възлагане на управлението на общинските дружества също така стана ясно, че управителите им ще получават 400 процента от средната брутна месечна заплата в съответната фирма. Назначаването им е за срок от три години. Досегашните шефове са - Лиляна Петрова на „Обреден дом“ и Любомир Михов – на „Тролейбусен транспорт“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини