От х:

Днес в x:

Цецка Цачева: Хасково е разпродадено

Ученици от младежкия парламент в Хасково садят дръвчето, Цецка Цачева оказва логистична подкрепа

„Имотите на Хасково са разпродадени, а общината е в много тежко състояние”. Това каза парламентарната шефка Цецка Цачева днес пред възрастна хасковлийка, която я спря на улицата да се оплаче от местната власт. „Имам неплатена глоба от 200 лв. С моята пенсия доживотно не мога да я платя. Общината отказва да ми издаде какъвто и да било документ, защото съм била длъжник. Аз гражданин на тази държава и на този град ли съм, или не?”, емоционално попита Недялка Христова.

Жената живее на хасковската улица „Тракия”. Глобата й била от времето на предизборната кампания, когато лепяла плакати на БСП. Оттам й казали къде да ги разлепи, но се оказало, че мястото било забранено за агитация и жената отнесла глобата. От БСП обещали да я платят, но изборите минали, Емилия Масларова – единствената червена депутатка, избрана от Хасково, си грабнала багажа за София, а Недялка Христова си останала с непосилната глоба и горчивия въпрос дали е гражданин на този град и тази държава. Въпрос, на който и председателят на Народното събрание не можа да й отговори.

„Запишете имената и адреса на жената, за да й помогнем”, заръча Цачева. Тя се зарече да изпрати Масларова в Хасково да плати борча. След инцидентната среща на спирката до Младежкия център, Цецка Цачева присъства на сесия на Младежкия парламент. Тя отговори на въпроси на младите депутати, обясни и механизмите на парламентаризма. Очаквано интересът на младежите бе свързан с екологията и опазването на околната среда.

След срещата с Младежкия парламент Цачева и учениците засадиха в градинката туя, подарък от парламентарната шефка.

Преди да дойде в Младежкия център днес, Цецка Цачева имаше кратка среща с кмета Георги Иванов, но съдържанието на разговора не бе огласено. Според депутати от ГЕРБ, присъствали на срещата, на нея са се говорили „общи неща”.

Тодор Кръшков                                     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини