От х:

Днес в x:

Преброяване: всеки осми в областта – земеделец?

Заместник министърът Георги Костов във фермата край Хасково

36 000 земеделски стопанства на територията на областта са били регистрирани при последното им преброяване през 2003 година. Очакванията са този брой да се запази, смятат анкетьорите в започналото днес в региона преброяване на земеделските стопанства. То тръгна с почти месец закъснение заради ... липса на бланки. В страната стартът бе даден на 1 септември.

Ако след края на кампанията се окаже, че земеделските стопанства наистина са толкова, това ще означава, че всеки осми в хасковско е земеделец. Цялото население на областта е около 300 000 души.

Преброяването в региона започна днес във фермата за угояване на патици "Про агро" ЕООД, собственост на д-р Павел Челебиев. Във фермата се отглеждат за месо и дроб за износ годишно три милиона патки. За старта на преброителната кампания в Хасково пристигна заместникът на Мирослав Найденов – Георги Костов. Министърът обаче утре ще е в Харманли, за да открие гроздобера, потвърдиха от екипа на земеделското министерство.

Всички земеделци ще попълват анкетни карти. Участието им в преброяването е задължително. Създаването на  регистър на фермите в страната е изискване на ЕС.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини