От х:

Днес в x:

Пожар изпепели прехраната на банска фамилия

Бай Петър до изгорелите животинчета

Три крави, две от които бременни, изгоряха в среднощен пожар в минерално банското село Татараво. В пламъците отишъл на зян и целия фураж и сено за другите домашни животни на бай Петър Василев. „Отиде ми прехраната“ вайкаше се 75 годишния старец. На кравичките разчитали и трите дъщери и зетьовете. Месечно дядото вадил по 500-600 лв само от мляко, които пращал на щерките в Минерални бани. Там работели, но парите все не стигали.

Пожарът пламнал след 1 часа и бързо се разпространил. За да отърве насъщния на толкоз хора, Бай Петър рискувал и влязъл в горящия обор. Успял да пусне една крава и да изгони козите. До заплодените юници не успял да стигне. Димът го глътнал, разказа съкрушения старец. Успял обаче да излезе преди да е станала белята.

Цялата махала се стекла да гаси, но лумналото сено и люцерна превърнала мисията в невъзможна. Едва тогава последвала бомбардировка на телефони 160 и 112. Обажданията обаче дошли повече от час след началото на пожара е видно от телефонограмите на областната противопожарна служба.

За капак пристигналата кола на минерално банската пожарна установила, че сама няма да се справи и викнала помощ от Хасково. До локализирането и угасянето на пожара всичко в каменния обор, което можело да гори, вече било изгоряло. Вероятната причина - късо съединение на електрическата система. Комшии обаче разказват, че огънят лумнал от долната страна на обора, където било претъпкано със слама. Една клечка там и всичко пламва, многозначително заяви комшия,

Г.Христов

Огънят лумнал от долния край на обора
Кравите били гледани добре имали си ветеринарни паспорти

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини