От х:

Днес в x:

1 °C

Шефът на ВиК: Почнах с 10 млн и 700 хиляди дългове

Петко Стойчев алармира за тежкото състояние на държавното ВиК

Регионалното ВиК бе натоварено с над 10 млн дългове при смяната на ръководството му миналата година. Това лишавало дружеството от всякакъв ресурс за подобрения или сериозни ремонти. Изявлението направи управителят на областното ВиК Петко Стойчев по повод обвиненията, че ВиК не запълва навреме дупките, които остават след техните ремонти. Това е част от икономическата блокада на Хасково от страна на държавата, пък заяви на петъчната сесия кметът Георги Иванов.

„Нямаме абсолютно никакъв ресурс да оправим цяла една улица“, отговори Стойчев, визирайки искането на градоначалника държавното ВиК да подмени тръбите на улица Заря на хълм Младежки и да я асфалтира до 8-ми септември. Отказът, според Стойчев е първопричината за атаката към него.

Водното дружество поддържа асфалтиращо звено от 9 души с нов вибрационен валяк. Това обаче стига само за оправяне последствията от локални аварии. Стойчев призна че през лятото има дупки които остават незапълнени повече от предвидените в общинската наредба 7 дни. ВиК-то не смогвало. При 8-12 аварии на ден, ресурсът не стигал. Ако бъдат назначени още хора, през зимата трябва да бъдат уволнявани, обясни Стойчев. Дори когато всичко се правело в срок, гражданите пак оставали с погрешно впечатление, защото технологично, дупката се пълни и асфалтира на третия ден. „Ако я асфалтираме веднага, всичко ще се слегне още на следващия ден и асфалтът ще се пропука“ допълни шефът на ВиК.

Пълно нулиране на приходите за тази година оповестяват от ВиК. Разходите остават- 100 хиляди месечно са за вноски по 10 милионния кредит. Още 30 хиляди отиват за басейнова дирекция Пловдив заради просрочени задължения. Остават месечно по 120-150 хиляди, с които трябва да се купува гориво и резервни части. С такъв разчет нищо извънредно не може да бъде поето.

Стойчев засегна темата за пречиствателната станция. „Това не е подарък за Хасково а за Гърция. Ние още нямаме завършена система за отпадни води, а ни искат да приемаме съоръжението“ възмути се той. Отделно бил приготвен списък с 28 души персонал. Заплатите им, както и поддръжката на станцията ще се плаща от ВиК Хасково. Това ще оскъпи водата и то най-малкото с 40 стотинки, визира Стойчев предишното си изявление пред Haskovo.net. “Ще отложим приемането на станцията, но няма да ни се размине“ прогнозира той.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини