От х:

Днес в x:

Километрична опашка на границата заради бавен кантар

От неделя до днес, чакането на границата е с часове

Километрични опашки от тирове се сформираха на българо-турската граница, откъм турската страна. Пикът е бил в неделя следобяд когато на капъколе, колоната тежкотоварни автомобили е надвишавала 7 км. В момента, чакащите тирове са разтегнати на 3 км, съобщи началникът на гранична полиция Свиленград Георги Калайджиев. „При нас колите се обработват за 2 минути. Кантарът е малко по бавен“ призна Калайджиев, но каза че подобно струпване не е ново на границата.

„Абсурд. Ако имаше 10 км опашка щяха да ми се обадят, нищо че съм в отпуска“ категоричен бе и началникът на митница Свиленград Стефан Марашев. Колите се обслужват в нормален ритъм, допълни той.

По информация тиражирана от БНР с източник турската преса, опашките били заради бавно обслужване на тировете от българска страна. Има обаче и друга версия-Тировете чакат с часове на бензиностанция в турско, където продавали дизел по 1 лв. „Няма кой да ви го потвърди, но е факт. Когато наличното гориво свърши, камионите остават с часове за да чакат следващата доставка и задръстват границата“ съобщиха хора от българската митница пожелали анонимност.

Очакванията са че до края на деня, опашката ще се стопи съвсем.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини