От х:

Днес в x:

Общината с ултиматум към министерството на отбраната. Преглед на регионалния печат

"Общината с ултиматум към министерството на отбраната", съобщава "Хасковска Марица" в заглавие над главата. Борчът на военните към общинската хазна в размер на 461 хиляди лева ще бъде опростен срещу три военни имота в Хасково. Стъпката е заради разваляне на договорката тези имоти да бъдат предадени безвъзмездно на общината. За това се бил съгласил и военният министър Аню Ангелов, както и министерството на регионалното развитие и благоустройството. Областният Румен Данев обаче се съгласил да се даде само един, при това на най-малкия военен имот. Според кмета Иванов, това е част от икономическата блокада която се налага на Хасково. Темата развита на страница втора.

"3.1 по Рихтер люля Тополовград". Трусът бил в неделя около 3 сутринта. Епицентърът - на 5 км от Тополовград. Не че 3 по Рихтер може да разлюлее каквото и да е освен абажурите, но притеснителното е че това не е първия случай. В началото на август имаше 2.5, миналата година 2.7 по Рихтер и пак в Тополовградско. Трусовите били дълбоки, нямало опасност, смятат сеизмолозите.

"Триумф на Гришо в Женева". Местният талант в тениса спечели първия турнир от типа "Чалънджър" в кариерата си. Това е 4-та титла под ръководството на новия си наставник Питър Макнамара, който замени далеч по прочутият си предшественик Петер Лундгрен. Той бе наставник на Федерер, но именно след като го разкара, великия швейцарец започна хегемонията си в тениса. Нещо подобно се случва и на Григор. Странно е само защо местните вестници го наричат Гришо, все едно са му сменяли памперсите като малък или през ден репортерите са на гости в тях. Момчето даже не се състезава за Хасково, защото преди да постигне успехите си, за всички включително и за бизнес елита на този град бе: Григор, кой?!

"Бридж купата остана в Хасково" Единственият спорт с карти в света, който не е зависим от тотализатори и спортни деятели. Хората си правят турнири с цвета на нацията, раздават си наградни фондове от по 4 хиляди лева и слава богу, поддържат макар и на командно дишане интелигентността на българина. В чисто спортен аспект, 30-ят юбилеен турнир бе един от най-успешните. И победата остана за хасковлии.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини