От х:

Днес в x:

Бриджьорите за 30-ти път събраха елита на България

Тенчо Тенев и партньора му СтаниславНедков/ с брадата/ победиха конкуренцията на двойки

30-ят юбилеен турнир за купа „Хасково” по спортен бридж, събра най-добрите бриджьори от страната, похвалиха се организаторите. Състезанието започна още в петък с двойковата надпревара и продължи днес с отборната. Цели 16 тима се записаха за участие, което на практика прави нашия турнир по-силен от някои кръгове на държавното първенство. Софиянци, варненци и пловдивчани масирано седнаха зад масите в бившия ресторант Червено знаме, сега "Приятели" и по приятелски се захапаха яростно в аристократичния английски спорт.

Местната школа защити реномето си, като прегази и национални състезатели по пътя към титлата на двойки. Измежду 36 двойки, най-добър резултат показаха Тенчо Тенев от Хасково и партньорът му от Добрич Станислав Недков. Те записаха много добрия резултат от 61 %. За нивото на състезанието говореше факта, че вторите останаха само на половин процент зад тях. И тук имаше хасковска нишка-Гроздан Русинов и софиянеца Иван Нанев се бориха до последния кръг, но две добри раздавания дадоха микроскопичното предимство на Тенев/Недков. Трети останаха Христо Чавдаров от Асеновград и Ради Радев от Стара Загора.

Ресторант "Приятели" бе претъпкан с приятели на бриджа

В отборната надпревара най-достойни се оказаха заралии и варненци които сформираха сборен тим "Ванко" 2. Те не оставиха съмнение в превъзходството си и убедително взеха купата. На второ място остана отбор от почитатели на сръбската музика под името „Лепа Брена”, а очевидно заклети левскари стъпиха на третото място с тим „Гара Дембеле”

Хасковлийката Грета Иванова победи доста побелели бриджьори. Те пак се оплакаха, че тя ги разсейва

Националния турнир за купа „Хасково” се порвежда за 30-ти път без прекъсване, уточни един от организаторите Жоро Делинов. За масовостта на това издание допринесе и хубавия награден фонд от близо 4 хиляди лева, събран от таксата за участие на състезателите. Освен победителите, той финансира с различни награди близо 15 % от участващите бриджьори. За шампионите и техните подгласници се осигуриха купи и медали.

Обявите се извършваха в съответствие с международните изисквания-без визуален контакт между партньорите

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини