От х:

Днес в x:

Наливат 2 млн евро в димитровградските квартали край Марица

С нови водопроводи ще се сдобият в Марийно и Вулкан

2 037 200 евро ще бъдат инвестирани в подмяната на водопроводната мрежа на кварталите Вулкан, Марийно, Черноконево, Изток 1 и Изток 2. До 10-ти септемри ще бъдат положени 43 км високотехнологични тръби и ще бъдат изградени 1500 сградни отбивки. Тръбите ще се подменят до водомер, което не изключва режим на водата за някои блокове, но това няма да бъде задълго, успокоиха от община Димитровград. Изпълнител на проекта, който стартира от 10-ти този месец, е местния консорциум Екострой Димитровград”. Независимия строителен надзор се осъществява от ДЗЗД „ПК 2000 – АКВА”. Консорциумът е от фирми, чиито седалища са далеч от Хасково и Димитровград, уточни замкмета Красимир Минев.

Проектът няма нищо общо с тържествено започнатия през 2007-ма година и впоследствие спрян проект по подмяната на канализацията на левия бряг на Марица. Там в момента Министерството на регионалното развитие и благоустройството е обявило обществена поръчка за избор на изпълнител. Когато бъде определен такъв, работата по подмяната на канализацията ще се възстанови.

Полагането на нова водопроводна мрежа ще се осъществява от 14 екипа, които са разпределени по кварталите. Ще се работи с по-малки и компактни машини, като участъкът, който се изкопае през деня, вечерта трябва да се засипе. След приключване на строително ремонтните работи, улиците се асфалтират незабавно. Полаганите нови тръби са направени от полиетилен с висока плътност от ø 110 до ø 160, в зависимост от това дали това са главни или второстепенни клонове.

Изкопните работи ще приключат за 93 календарни дни

Общото финансиране се осъществява от европейската програма ИСПА, която влага 1 527 900.00 евро. Европейската инвестиционна банка поема 305 580.00 евро, а от националния бюджет ще бъдат отделени 203 720.00 евро.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини