От х:

Днес в x:

Ивана от ПМГ на световното по астрономия

Ивана в разгара на финалното пресяване

За седма година Астрономическа обсерватория при ОП „Младежки център” – Хасково ще има свой представител на Международната олимпиада по астрономия. Това е Ивана Димитрова, ученичка от 9 кл. на ПМГ „Акад. Б. Петканчин”, съобщава ръководителката на обсерваторията Йоанна Кокотанекова.

3-ма хасковлии участваха на националния подборен кръг в София. В старшата група това бе Йовелина Зинкова, а Ивана и Петко бяха в групата 8-10 клас.

Проведоха се 3 подборни кръга– теоретичен, практически и наблюдателен. След приключване им – Ивана и Петко, бяха с равен брой точки. Квотата за България е 2 участника в старша група и 3 в младша. За съжаление трябваше да бъде избран един от двамата хасковски астрономи. Повече от час отне на комисията да преразгледа работите на двамата и в крайна сметка гласува доверие на Ивана. Тя ще е нашият представител на предстоящата през октомври в гр. Крим, Украйна, XV Международна олимпиада по астрономия.

Ръководителката на хасковския отбор Йоана Кокотанекова със своите възпитаници

Ивана Димитрова е ученичка в 9 клас на ПМГ „Акад. Б. Петканчин”, посещава школата по астрономия от 4 години и се подготвя по проект на гимназията „С грижа за всеки ученик”, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади”, към МОМН с ръководител Й. Кокотанекова.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини