От х:

Днес в x:

Белия се призна за виновен в отвличане, ще лежи още 3 седмици

Антон Божиков-Белия

Антон Божиков – Белия се призна днес за виновен в отвличането на 59-годишния инвалид Руси Русев от хасковското село Стамболийски. Той, заедно със съучастника си Митко Митев от Харманли подписа споразумение с прокуратурата, а съдът го одобри. Според документа Белия е осъден на една година и 1 месц лишаване от свобода, но му се признава времето, прекарано в ареста. Той бе задържан на 9 април 2009 г, седем дни след отвличането на инвалида, така че ще остане зад решетките до 9 май, тоест още 3 седмици.

Според закона след одобряване на споразумението съдът е длъжен да постанови присъда под минимума, предвиден в Наказателния кодекс. За това престъпление НК предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Съучастникът му Митко Митев пък бе осъден на 6 месеца за помагачество. Той също е излежал в предварителния арест почти цялата си присъда.

Руси Русев бе отвлечен на 2 април 2009 г. Преди това той продал къщата си на Антон Божиков-Белия за 12 000 лв., но според твърденията му не бил получил парите.

Сакатият бил държан в гълъбовското село Обручище на хляб и ракия. Дни след сигнала за изчезването му бе открит мъртво пиян до стопанския двор в Стамболийски.

Тодор Кръшков

 

Отвлеченият Руси Русев
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини