От х:

Днес в x:

Максим Господинов: Пещерният комунист Божидар Димитров на съд!

Димитроградския общински съвет бе единодушен

Кметът на Димитровград Стефан Димитров е упълномощен да проучи въпроса и заведе дело срещу гостите в предаването на БНТ по повод финала на конкурса "Българско събитие на 20-ти век". Там водените от министъра без портфейл Божидар Димитров гости отправиха обидни нецензурни и некомпетентни квалификации към Димитровград и неговото население. Димитров който се брои за уважаван историк, нарече града „най-големия пазар за живи животни“, а колегата му професор Пламен Цветков от Нов Български университет нарече хората в града сбъркани, а после демонстрира въпиюща политическа неграмотност и обяви градът за управляван от комунисти от 89-та година насам. Настоящият кмет на Димитровград Стефан Димитров е издигнат от коалиция "Да за Димитровград" с подкрепата на политическа партия ГЕРБ. Върхът обаче дойде с изказването на театралната режисьорка Лилия Абаджиева, която определи градът като роден за новите идоли, перхидролените травестити“.

Кмета Димитров/вдясно/ трябва да проучи възможността за завеждане на дело

По повод злепоставящите изявления в ефира на обществената телевизия, днес димитровградския общински съвет се събра извънредно и с пълно единодушие прие декларация, с която се протестира срещу изявленията уронващи престижа на града и жителите му. Прие се и предложението да сезира комисията за защита от дискриминация. Също така се упълномощава кметът Стефан Димитров да поиска право на отговор в ефира на БНТ.

Д-р Максим Господинов гледа лошо Божидар Димитров

По предложение на съветникът д-р Максим Господинов към декларацията бе прибавена и 4-та точка-да се призоват в съда авторите на обидните изявления. След корекции от юристи в местния парламент, се реши първо да бъдат проучени юридическите тънкости преди да се формулира обвинението, а едва после жалбата да бъде внесена в съда. Въпреки репликата на част от съветниците, мнозинството настоя да има дело. Защото, както заяви Господинов, „този ортодоксален пещерен комунист Божидар Димитров“ трябва да понесе последствия за думите си.

Перхидрол може и да имаме, но травеститите заминаха, пошегуваха се съветници

На свой ред народния представител Иво Димов, който бе гост на извънредната сесия, обяви че ще покани на свои разноски всички участвали в предаването по БНТ, да гостуват в Димитровград. Оказа се че нито един от людете подвизавали се в ефира на националната телевизия, не е стъпвал в бригадирския град.

Депутатът Иво Димов се солидаризира със съгражоданите си

Най-лаконичен в изявлението си пък бе съветникът Христо Цветков. В ироничен стил той подметна: „Перхидрол може. Но поне един травестит да имахме за цвят. Но всички отидоха в София.“

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини