От х:

Днес в x:

Като на филм: Грабителят от „Веспрем“ насочил нож към касиерката и отворил торба да прибере оборота

Изображение 1 от 2

    Грабежът в комплекс „Веспрем“ в хасковския квартал „Орфей“ е извършен като на филм. Това става ясно от разказа на служителка от фирмата за интернет, телевизия и парични преводи.

    Вчера в 17:40 часа на спешния телефон е подаден сигнал от касиерката, която е била на смяна. Жената съобщила, че 10 минути по-рано в офиса е влязъл мъж с качулка на главата и медицинска маска на лицето.

    Днес нейна колежка заяви, че вчера нападателят влязъл хладнокръвно, минал е зад паравана, приближил се към дългогодишната касиерка, която била сама в помещението, извадил от единия с джоб черен кухненски нож и го насочил към врата й. Извадил черна торба и я накарал да отвори касата, за да му даде оборота. Изплашената жена му предала наличните банкноти от 2010 лева и 200 лева на монети, които той прибрал в чантата и спокойно се оттеглил в неизвестна посока.

    „Колежката веднага се е обадила на 112. Патрулката е дошла много бързо, още докато е говорила по телефона с оператора от кол центъра“, разказа още колежката й.

    Близо 3 часа след грабежа, извършителят е задържан. Това е 48-годишен мъж, познайник на полицията, информираха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

    „Потърпевшата служителка снощи до 23 часа е стояла в полицията, давала е показания и се е наложило разпознаване“, каза шефът на фирмата Динко Господинов, който днес беше на място. Тази сутрин той и дежурната служителка останаха изненадани и доволни от задържането на извършителя. Те остро критикуваха нападението, което е извършено в светлата част на деня и с особена дързост и жестокост. Заявиха, че действията му са довели до психично разтройство на касиерката.

    „Тя не е пострадала, но е изплашена и е в шок“, казаха от фирмата. Категорични са, че такива хора трябва да бъдат наказвани с цялата строгост на закона.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Го
      Гошъ
      22 -1
      12:14, 6 мар 2024
      Някой знае ли кой е ?
    • 2
      11
      111Ф
      24 -6
      13:24, 6 мар 2024
      Няма СОТ,няма паник бутони,а работното пространство на касиерите не е защитено обажда се по телефона на 112 ужас,от Изи Пей или знаят как се прави подсигуряване и охраняване на места където се работи с парични преводи или не-им се дават пари което е по вероятното за сигурността на касиерите-си,но все пак ако не-знаят справка всички Банки,а и най вече бюрата за обмяна на валута (ченч бюра).Ама жалкото е,че не само Изи Пей се отнася толкова снизходително към сигурността на хората си който работят с пари.А такива случаи на точно този начин на грабежи по мое скромно мнение ще започнат да зачестяват не само от затворници рецидивисти а и от гладуващи хора.За жалост това е тъжната картина в нашата мила родина България. Ей хора разберете идват времена на все повече гладуващи хора на нашата територия България,и ще дойде време в което дори в хранителните магазини,магазинерите ще дават продуктите който искаме да закупим зад бронирани стъкла и решетки и когато ги платим тогава ще си ги получаваме за да не избяга някой с не платени хранителни продукти.
      • Вс
        ВС
        27 -3
        14:04, 6 мар 2024
        Гладуващи хора ли?!Ами гладуващи са защото ги мързи да поработят,а им е по лесно да просят и живеят на аванта.Има свободби места за работа.Айде парите не са като на Запад,ама едно 1000 лв ти са на ден достатъчни за храна.Специално около Веспрема има няколко нехранимайковци,здрави и прави,и все знаят-Дай цигара,дай левче...
      • Вс
        ВС
        23 -2
        14:08, 6 мар 2024
        ...1000 лева на месец имах на предвид.На ден ти идват 30 лв долу горе.А ако не ти отърва,ходи извън България,сега поне е лесно.Обаче на тия не им се прави нищо.По лесно им е- Дай
      • До
        до 11 ф
        12 -1
        18:20, 6 мар 2024
        Има и такива катили.Предпочита на открадне храна,отколкото да си я изработи.А до колко има работа,че има разбира се стига на човек да му се работи.Решение винаги има,само желание да има.
      • 11
        111Ф
        16 -1
        19:09, 6 мар 2024
        Чета контра коментарите на моя първи коментар и явно има хора който не могат или не искат да осъзнаят,че главното върху което акцентирам е,че безхаберието на държава и работодатели са занижели до нула процента живота и безопасността на работника в частност служители касиери както е в дадения случай.
    • 3
      Ка
      Като на филм
      22 0
      14:28, 6 мар 2024
      Сега като на филм един хубав бой и после на съд !
    • 4
      11
      111ф
      8 -6
      14:39, 6 мар 2024
      До г-н или г-ж ВС,30 лева на ден за да вземеш долу горе 1000 лева месечно чисто възнаграждение след платени данъци,здравни осигуровки,пенсионно осигуряване и други,то трябва по вашите сметки да сме като Гюро Михайлов постоянно на работа 365х24.А между другото да ви кажа г-н,г-ж ВС преди 10 години за осем часово работна смяна възнаграждението ми беше 30 български лева.Аз не отричам, ,че има хора лентяи, но вие явно не пътувате из територията България,и така който и каквито статистики да ми обявява ,аз лично съм убеден,че няма и няма да има свободни работни места за всички хора в трудоспособна възраст и здраво работно състояние.А лентяи винаги е имало и ще ги има.Лентяите не са ни виновни за безхаберието довело територията България до това и състояние.
      • 11
        111ф
        4 -3
        14:49, 6 мар 2024
        До г-н или г-ж ВС,между другото г-н или г-ж ВС забравих, долу горе или горе долу,както вие удобно,да ви подсетя на това му казват асансьор.Та-каче или са 30 български лева трудово възнаграждение за 24 часа по вашия калкулатор или не-са
      • Ас
        Ася
        6 -9
        14:51, 6 мар 2024
        Ще има глад за работна ръка,както в цяла Европа в момента не стигат работници.Така и у нас ще стане скоро.Работа има,хора няма.Отварят се все повече работни места,вие къде живеете.
      • 11
        111Ф
        14 -2
        15:47, 6 мар 2024
        Всеки е компетентен за работните места на територията България,ама на никого не му идва на ума,да каже нещо за безопасността на работника на работното му място иначе всеки е компетентен кой колко пари щял да вземе за колко време щял да ги вземе Аман от счетоводители и отдел кадри,ама никой не казва,че ако имаше прегради и СОТ в тия помещения на Изи Пей сега та жена нямаше да е в шок тоя тип нямаше да я обере и нямаше да киснат цяла вечер в РПУ-ту с шефа си.
    • 5
      Единственото наказание е да се напишат имената на извършителя и престоя в полицейския арест.
    • 6
      Ха
      хахаха
      16 -3
      16:16, 6 мар 2024
      Ха да видим за колко време ще го задържат крадеца.След един ден ще го пуснат и после хайде пак обир .....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини