От х:

Днес в x:

Над 2,5 млн. контрабандни цигари задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

    Над 2, 5 млн. къса нелегални цигари са спрени на граничния пункт „Капитан Андреево“ при два опита да бъдат пренесени нелегално от Турция през България, съобщиха от Агенция „Митници“.

    По-голямото количество контрабанда е открита на първи март в товарен автомобил с шофьор гражданин на Беларус.

    По документи в тира са пренасяни пелети за отопление от Турция през България за Чехия.

    При щателната проверка на превозното средство, включително с рентгенова апаратура, контрольорите на българския граничен пункт са отбелязали неестествени плътности в превозвания товар.

    Така стигат до скритите между чувалите с пелети кашони и кутии с цигари. Преброени са 2 323 000 къса цигари от различни марки с беларуски акцизен бандерол. Акцизните стоки на стойност 871 125 лева са задържани.

    При другия предотвратен опит на 3-ти март незаконно пренасяните количества цигари са открити в микробус, управляван от турски гражданин, превозващ групажна стока от Турция за Германия и Франция. В кухините на 13 тапицирани панела за спални, са открити 251 200 къса цигари. Тютюневи изделия са от различни търговски марки, всички с чужд акцизен бандерол, на стойност 84 915 лева.

    По случаите са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини