От х:

Днес в x:

-1 °C

Стотици на косъм от смъртта в Димитровград

Пространството пред района на кино "Химик" бе отцепено на стотици метри

Товарен автомобил „ДАФ“ с 200 бутилки метан се е самозапалил по време на движение вчера около 19.30 пред димитровградското кино "Химик". Заради опасността от експлозия пожарникарите са отцепили района и спешно са евакуирали хората. „В кафе бара отсреща имаше десетки посетители, мнозина вървяха по тротоарите. Не знам какво щеше да стане с тях при взрив на 200 бутилки метан“, призна началникът на димитровградската пожарна Иван Пачов. По думите му първоначално огнеборците не знаели за метана и се втурнали да гасят камиона. Едва по-късно станало ясно за бомбата със закъснител, каквато е представлявало возилото.

Пожарът е бил овладян от два противопожарни екипа. Въпреки внушителните пламъци, щетите се свеждат само до унищожен двигателен отсек. Причината за пламването на камиона е неизвестна. Той е собственост на фирма „Райков Сервиз“, която зарежда с метан котелни инсталации в Хасково и Димитровград. Обстоятелствата по инцидента се уточняват.

По късно днес при повторния щателен оглед на засегнатия автомобил е установено, че причината за пожара е "късо електрическо съединение в захранващ кабел поради внезапно възникнала по време на движение техническа повреда”. Бутилките с компресиран метан не са засегнати, а изправните защити на бутилковите инсталации са свели до минимум опасността от взрив. Това е професионалното мнение на Валери Филипов, консултант по АДР/Международна конвенция за пътен превоз на опасни товари/.

Изгорелият "ДАФ" е собственост на местна фирма за доставка на метан

Филипов който е и дългогодишен пожарникар от региона, посочи още, че опасноста от детонация в момента на пожара е била туширана от самия собственик на фирмата Румен Райков който гасял пламъците с наличните пожарогасители до идването на противопожарните екипи.

Г. Христов

Камионът на сутринта. Бутилките не са пострадали
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини