От х:

Днес в x:

1 °C

Регионът във воден обръч. Хасково се стопи с 5000. Преглед на регионалния печат.

„Хасково се стопи с 5000” информира във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Толкова са хората, които са напуснали областния град, защото работата в него свършила. Данните са на строителния бранш. Кризата пък удари и наемодателите. 100-150 лв на месец се оказали непосилни за стотици семейства, които масово освобождавали квартирите в Хасково. Става дума най- вече за евтините квартири, които не са минавали през агенции, уточняват от..Агенциите. Тоест техните квартири се пръскат по шевовете и хората им се прескачат за да плащат скъпо.

Ако не пари, то поне вода имаме в изобилие след вчерашния потоп. Подгизнали здраво от падналите 37 литра на квадратен метър, всички реки в региона преляха и потопиха села и периферни градски квартали. „Новинар Юг” обстойно разглежда темата със вчерашните наводнения на своята 7-ма страница. Към обзорът от региона е добавена и информация за положението в Турция. Комшиите също отнесли шамар от водната стихия. Радващото е че от двете страни на границата няма жертви.

„Гонят 3 кубика с три патрулки” заглавие от първа страница с продължение на 3-та. Роми изсекли незаконно 3 кубика дърва. Не стига това ами отказали да спрат на патрулка и подкарали микробуса си с пълна газ. След като се включили още две патрулки, бракониерите били заградени в хасковския квартал „Изгрев”. Оказало се че задържаните са многократно залавяни в нарушение. Не само че не са се „поправили” ами и имат смелостта да не изпълняват полицайско разпореждане. За тази си постъпка ще бъдат ..глобени.

„Емилия Масларова иска: Ивайловград и Тополовград със защитени болници” Госпожата дойде в Хасково след като веднъж отложи посещението си и яхна наболялата тема със здравната реформа. Халът на Ивайловградската и Тополовградската болница е такъв от години и реанимирането им със защитения статут ще е като изкуствено дишане на труп. Защо бившата министърка не лобира за спасение на болниците докато съпартийците и бяха на власт, не е ясно. Замминистърът в кабинета Станишев д-р Емил Райнов пък чистосърдечно обясни че не знае откъде са дълговете на хасковската болница. Според него те били натрупани в последните месеци на 2009-та година. Припомняме че тогава „червения” д-р Шопов бе сменен като управител от „герберът” д-р Пандов. И естествено за това време Пандов почти е удвоил дълговете трупани пердишните 4 години. Тц, тц!

„Любовница сви 70 бона от 62 годишен” Любовницата се казва Наталия Иванова, 62 годишния е турчин, който заделил парите за да купи жилище за себе си и 20 години по младата си половинка. Двойката дошла от Турция на романтична разходка по случай свети Валентин.

”Ваня от Спортното с два рекорда и сребро” Атлетката Ваня Тонева стана втора в тежката дисциплина петобой на държавното първенство за жени. Девойката е малко над 17 годишна. Що се отнася до рекордите-това са лични постижения. Рекорд не се прави когато сравняваш себе си със себе си. Все пак браво на момичето.

„Потоп! Регионът във воден обръч” гърми в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”. И тук на наводнението е посветена цяла страница- 4-та. Обстоен репортаж от Динево, Любеново, Димиторвград и Хасково, придружен със снимки.

„Ваксинират 25 деца срещу морбили” Акцията засегна децата от хасковското училище „Никола Вапцаров”. При нови случаи на шарка в училищата, регионалната здравна инспекция е готова с нови извънредни имунизации.

„Жена избяга от мъжа си със 70 бона за новия им дом” Българо турския крими сериал за деня на влюбените и тук на страница първа.

Граничари недоволствали от униформи за 1200 лв, е друго заглавие от страница първа. Под него четем, че служителите на гранична полиция намирали осигуреното от държавата облекло за много неудобно и предизвикващо потене.

„Свиленград дава ВиК Хасково на ДКЕВР” Граничния град ще се жалва на комисията по енергийно и водно регулиране от водното дружество. Причината била, че улица от града била залята с фекалии след акто канализацията отказала. Според общинската управа от дружеството имали ресурса да отстранят повредата но не го правили.

„Фуат Гювен взел със заменка 90 дк на морето” И друг местен милионер Николай Банев напазарувал дни преди да влезе в сила забраната за заменки-взел 167 дка в комплекс Русалка. Хапката на Гювен пък била в бургаския квартал „Крайморие”, на метри от морето. За нея, турския милионер разменил гори в Троянския балкан.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини