От х:

Днес в x:

6 °C

Регионът във воден обръч. Хасково се стопи с 5000. Преглед на регионалния печат.

„Хасково се стопи с 5000” информира във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Толкова са хората, които са напуснали областния град, защото работата в него свършила. Данните са на строителния бранш. Кризата пък удари и наемодателите. 100-150 лв на месец се оказали непосилни за стотици семейства, които масово освобождавали квартирите в Хасково. Става дума най- вече за евтините квартири, които не са минавали през агенции, уточняват от..Агенциите. Тоест техните квартири се пръскат по шевовете и хората им се прескачат за да плащат скъпо.

Ако не пари, то поне вода имаме в изобилие след вчерашния потоп. Подгизнали здраво от падналите 37 литра на квадратен метър, всички реки в региона преляха и потопиха села и периферни градски квартали. „Новинар Юг” обстойно разглежда темата със вчерашните наводнения на своята 7-ма страница. Към обзорът от региона е добавена и информация за положението в Турция. Комшиите също отнесли шамар от водната стихия. Радващото е че от двете страни на границата няма жертви.

„Гонят 3 кубика с три патрулки” заглавие от първа страница с продължение на 3-та. Роми изсекли незаконно 3 кубика дърва. Не стига това ами отказали да спрат на патрулка и подкарали микробуса си с пълна газ. След като се включили още две патрулки, бракониерите били заградени в хасковския квартал „Изгрев”. Оказало се че задържаните са многократно залавяни в нарушение. Не само че не са се „поправили” ами и имат смелостта да не изпълняват полицайско разпореждане. За тази си постъпка ще бъдат ..глобени.

„Емилия Масларова иска: Ивайловград и Тополовград със защитени болници” Госпожата дойде в Хасково след като веднъж отложи посещението си и яхна наболялата тема със здравната реформа. Халът на Ивайловградската и Тополовградската болница е такъв от години и реанимирането им със защитения статут ще е като изкуствено дишане на труп. Защо бившата министърка не лобира за спасение на болниците докато съпартийците и бяха на власт, не е ясно. Замминистърът в кабинета Станишев д-р Емил Райнов пък чистосърдечно обясни че не знае откъде са дълговете на хасковската болница. Според него те били натрупани в последните месеци на 2009-та година. Припомняме че тогава „червения” д-р Шопов бе сменен като управител от „герберът” д-р Пандов. И естествено за това време Пандов почти е удвоил дълговете трупани пердишните 4 години. Тц, тц!

„Любовница сви 70 бона от 62 годишен” Любовницата се казва Наталия Иванова, 62 годишния е турчин, който заделил парите за да купи жилище за себе си и 20 години по младата си половинка. Двойката дошла от Турция на романтична разходка по случай свети Валентин.

”Ваня от Спортното с два рекорда и сребро” Атлетката Ваня Тонева стана втора в тежката дисциплина петобой на държавното първенство за жени. Девойката е малко над 17 годишна. Що се отнася до рекордите-това са лични постижения. Рекорд не се прави когато сравняваш себе си със себе си. Все пак браво на момичето.

„Потоп! Регионът във воден обръч” гърми в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”. И тук на наводнението е посветена цяла страница- 4-та. Обстоен репортаж от Динево, Любеново, Димиторвград и Хасково, придружен със снимки.

„Ваксинират 25 деца срещу морбили” Акцията засегна децата от хасковското училище „Никола Вапцаров”. При нови случаи на шарка в училищата, регионалната здравна инспекция е готова с нови извънредни имунизации.

„Жена избяга от мъжа си със 70 бона за новия им дом” Българо турския крими сериал за деня на влюбените и тук на страница първа.

Граничари недоволствали от униформи за 1200 лв, е друго заглавие от страница първа. Под него четем, че служителите на гранична полиция намирали осигуреното от държавата облекло за много неудобно и предизвикващо потене.

„Свиленград дава ВиК Хасково на ДКЕВР” Граничния град ще се жалва на комисията по енергийно и водно регулиране от водното дружество. Причината била, че улица от града била залята с фекалии след акто канализацията отказала. Според общинската управа от дружеството имали ресурса да отстранят повредата но не го правили.

„Фуат Гювен взел със заменка 90 дк на морето” И друг местен милионер Николай Банев напазарувал дни преди да влезе в сила забраната за заменки-взел 167 дка в комплекс Русалка. Хапката на Гювен пък била в бургаския квартал „Крайморие”, на метри от морето. За нея, турския милионер разменил гори в Троянския балкан.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини