От х:

Днес в x:

Ученици насила в наркобизнес. Девойки на калъп вместо автокрадци. Преглед на регионалния печат

„Мезето вкарал насила ученици в наркобизнеса” водещо заглавие във вестник „Новинар Юг”.Спецченгета арестуваха смятания за мозък на наркогрупа в Димитровград Милен Бакалов по прякор Мезето. От колата и жилището му били иззети близо 7 кила дрога. Друго от престъпленията на Мезето е, че вербувал непълнолетни за наркопласьори. Бандата пък действала в близост до училища и сред клиентите им били и деца. За тартор на групата се смятал още и 30 годишния Иван Атанасов също от Димитровград. Той бе спипан преди 10-на дни при началото на операцията на БОП-аджиите. Мезето щял да налага монопол в Димитровград е версията на полицията.

„Хасковлия първи по информатика в БГ и на Балканите” информира в челно заглавие ежедневникът. Става въпрос за познатия Антон Анастасов от местното ПМГ, който спечелил безапелационно турнира „Джон Атанасов”. Не е изненада-преди няколко месеца 12-то класникът стана трети на световната олимпиада в Китай. Това е поредния успех за школата по информатика водена от Веселка Константинова от Математическата гимназия.

„Антон Стоянов оглави прокуратурата в Свиленград”. Висшият съдебен съвет назначил в петък 36 годишния прокурор от Велинград за началник на районната прокуратура в граничния град. Той бил предпочетен пред няколко местни обвинители.

„Мандраджия-винар №1 на годината в Харманли” На станица първа снимка на доволния Иван Тенев, яхнал спечелената като награда 225 литрова бъчва.

„74 удавени в хасковско през послединте 8 години” Справката е на местното дружество на водните спасители към БЧК и следователно може да им се вярва. ДРуги пък твърдят, че цифрата е много по-голяма. В хасковско са над половината от всички язовири в България и мнозинството от тях са неохраняеми.

„Разследват митничари за контрабанда” Двама митнически служители от Капитан Андреево-Милко Шиптъра и Янкоп Колев пуснали през границата нелегално ТИР натоварен с 1 тон зеленчуци. На фона на преминаващите десетки тонове далеч по доходоносни стоки, това си е направо невинно прегрешение. Но точно то е било заловено. Митничарите ще бъдат най-вероятно уволнени. За къде са отивали 630-те кила домати и 450-те краставици не се съобщава.

„Хайка за автокрадци-хващат девойки на калъп” –водещо заглавие във вестник „Хасковска Марица” Дни наред униформените обикаляли града за да открият бандитите които преди дни отарашиха 9 коли само за една нощ. Нищо не открили, освен много конфузни ситуации. Най весело било на „Червена Стена”. В събота вечерта квартала бил заварден от полицаи. Последните видели в паркирана кола хора и тръгнали да ги проверяват. Открили…две девойки докато се гушкали. Така е като имаш кола, а нямаш мъж. Ако нямаш ни кола, ни жена/мъж/ ставаш автокрадец.

„Центърът скочи срещу скъпата синя зона” Да внесат жалба в Страсбург срещу въвеждането на платена синя зона в центъра на града възнамеряват живеещите там. В тази част на Хасково имало 25 хиляди души. Много от тях имали коли, някои по две. Абсурдно било да стигнат 400 места. Коитона всичкото отгоре ще бъдат запълнени от приходящи през деня. Значи живеещ в центъра с две коли, трябва да плати 2 пъти по 360 лв, а никой не му гарантира парко място, изчислява вестника. Надеждата на хората е областния Румен Данев да спре решението на местния общински съвет. „Нещата ще се изглаждат в движение” пък е мнението на председателя на местния парламент Делян Делчев който представял вносителят на докладната-кмета Георги Иванов.

„Майки с бебета арестувани на границата” 3-ма мъже, две жени и 5 деца са задържани на границата без документи. Групата с неустановен поризход, платила солидна сума в щатски долари за да бъдат прехвърлени от турски каналджии в нашата страна. Повече подробности не се съобщават.

„Хасково подкрепи Румен Христов за шеф на СДС” информира ежедневникът. На вътрешните избори при сините, областния град се отличил със сравнително вяла активност на фона на Тополовград където гласували здраво.

„Мозък на наркобанда зарибява деца за пласьори”-водещо заглавие на страница трета, по димитровградската наркоафера.

„16 годишен и трима 18 годишни са новооткритите ХИВ позитивни”-кратка информация по повод предстоящия световен ден за борба със СПИН-а, 1-ви декември. По този повод е и редакционния коментар, който третира стар проблем-пълното информационно затъмнение което институциите налагат по този повод. „Световен ден на гузното мълчание” е заглавието на коментара. Ограждайки го със стена от мълчание, проблема за институциите изчезва. А точно гласността може да спаси хората от бичът на 20-ти век, както определиха синдрома на придобитата имунна недостатъчност. През официалната статистика се прокрадват нелепи цифри,пише вестника.

Наистина, едва ли някой вярва че в страната има само 4000 носители. Да не би българите да не правят секс? Или пък винаги се предпазват? В ниската сексуална култура на нашенеца, презервативът е онуй нещо дето стяга оная му работа. Пък и струва пари…

Пари струва и разрушаването на хасковския ТЕЦ. На цялата 4-та страница, кой и как ще срине монолитното съоръжение-един от последните паметници на соцреалистическото строителство в Хасково.

Нищо забележително по спортните страници.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини