От х:

Днес в x:

Шофьорка заплашва полицаи, продават хирургичния блок на Хасково. Преглед на регионалния печат

„Арестуваха нагла шофьорка“ съобщава в челно заглавие на първа страница вестник „Новинар Юг“. Музафер Кара управлявала БМВ-то си без предпазен колан, а докато преминавала натовареното кръстовище на „Лебеда“ си говорела по мобилния телефон. Без задължителното в случая хендс фри. Това прави 13 наказателни точки, учтиво и обяснили спрелите я полицаи, които патрулирали в града по повод акцията „Да спасим 300 човешки живота. Да поставим колан“. Вместо да се позамисли поне малко 43 годишната Музафер наградила ченгетата с назидателното „Простаци, тъпаци“ и нагло ги запитала дали знаят коя е тя. Полицаите не са знаели, и са я прибрали с опознавателна цел на топло за 24 часа. Ние също не знаем, нито пък щем да знаем. Но се радваме че почват да глобяват БМВ-та. Като почнат и да ги дигат с паяка, значи нещата тръгват на оправяне.

„Банда с шипове тероризира шофьори“ Заглавието касае вчерашния инцидент на турски тираджия, който бил бит и обран след като умишлено му спукали гумите по време на движение край Свиленград. Извършителите били двама, въоръжени, и по всичко личи вещи в занаята. Кои са те все още полицията не знае.

„Забраняват продажбата на общински жилища за 25 години“ Предложението е на местната община и се отнася предимно за апартаментите за социално слаби на „Георги Кирков“ и "Червена Стена" които са компактни. Заради зачестилите злоупотреби се изискват още документи и се налагат допълнителни критерии при раздаването на общински жилища. Така например ако наемателят три месеца не си плаща ток и вода, значи го няма вкъщи. Тогава, вещите му се изнасят с полиция. След още месец се продават на публичен търг.

„Сменят доктор Шопов на тъмно“ четем във водещо заглавие на страница втора. Може обаче и да не бъде сменен, опонира си сам вестникът. Основание на обилните предположения в статията е....мълчанието на здравното ведомство по въпроса.

„Продават за 2 бона личните ни данни?“, заглавие от страница 3-та. Тревогата в случая е че личните ни данни се сканират от мобилните оператори, EVN и ВиК и се изпращат в сметките по пощата. Само че в панелките пощенските кутии са достъпни и всеки може да научи личните данни на други хора. По оперативна полицайска информация, човек е заподозрян че продавал срещу 2000 лева лични данни на измамници. Де юре закон, дефакто хаос.

„Социално слаби цакат държавата с 4-звездно море“. Наглеци минаващи за социално слаби искали от Социалното да им осребрят балнеолечение в 4 звезден хотел на "Слънчев Бряг". Друг пък предоставил фактура че ходил до къмпинг Арапя със....самолет. Безумия. Обаче после институциите били виновни че не вярвали на гражданите и искали купища документи. Че и на тях не вярвали. Е как да повярваш на фактура от хотел който не съществува, какъвто е бил един от случаите?

„Няма скандал с областния Данев в Одрин“. За това настоява пресслужбата на областна администрация в писмо до „Новинар Юг“. В техния свят може и да няма. Според комшиите обаче скандал има и това е доказано с факсимиле от вестник „Сабах“ Заглавието е-“Провинциален скандал с комшиите“. Като става въпрос за двустранни взаимоотношения май и тяхното мнение е важно, нали?

„Пистолет в главата на тираджия след спукана гума“-вестник „Хасковска Марица. Относно случая с бития и заплашван турски шофьор.

„40 годишна издъхна на операционната маса“ -друго водещо заглавие в „Хасковска Марица“. В подзаглавието се обяснява че „Планова интервенция за киста в гушата приключва със смърт“. Само че се оказва че интервенцията въобще не започнала за да приключи по какъвто и да е било начин, четем в статията на страница втора. Жената издъхнала преди началото на операцията защото имала сърдечни проблеми, обясняват лекарите. От известно време страдала от множествена склероза, добавя вестникът и съобщава че се прави съдебно медицинска експертиза на тялото. Славка Ламбова била учител от Кърджали, която дошла да се оперира тук. Родителите и се косели защо не отишла в Пловдив, добавя вестникът. Тези които умират по време на операции в Пловдив вероятно вменяват вина на роднините си че не са ги завели в София. Тези от София....бе въобще не е за разсъждение.

„Продават хирургичния блок за 10 млн“. Публичен търг за продажба на недостроения хирургичен блок с първоначална цена от 9 милиона 747 хиляди, предлага кметът Георги Иванов. Предложението ще бъде гласувано на общинска сесия следващия петък. Има много „паметници“ от времето на социализма. Това е „паметник“ от времето на капитализма. В хасковския вариант. За разлика от световния-ти губиш аз печеля, в Хасково понякога принципът е „аз не печеля, всички губят“

На страница 4-та: БОП посегна на Митницата. Как- на цялата 4-та страница.

Това бяха накратко темите от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини