От х:

Днес в x:

Почва хайка "Зимните пушачи". Преглед на регионалния печат

Хайка "Зимните пушачи" удря нелегалните цехове, водещо заглавие във вестник "Хасковска Марица". Акцията е на икономическа полиция и е провокирана от огромното количество заготовки на цигари открити в апартамента на обгорялата Фиданка. Там завчера гръмна газова бутилка. Докато пожарникарите гасяха горящия апартамент, се откриха огромни купове цигари. Версията била че семейството си ги правело "за зимата". При порверка в апартамента на съпруга на Фиданка на улица Звезда, бе открит тютюн за още 36 хиляди цигари.

"ГЕРБ на контра с кмета заради кредита за парк "Марица". В Димитровград гласуваха облигационен заем за реконструкция на парк "Марица" в размер на 5 млн лева. Според съветниците на ГЕРБ, така Димитровград се лишава от възможността да кандидатства за пари по европейски програми, защото навсякъде се искало съфинансиране. Димитровград няма откъде да вземе пари за това съфинансиране, а не може до безкрай да се теглят заеми.

"4500 лв. глоба за Боряна от Охрид". Толкова е санкцията наложена от димитровградския районен съд на туроператорката организирала злополучната екскурзия до Охрид. Там се удавиха 15 българи. Оказва се, че Боряна нямала лиценз.

"Връщат 57 деца с тежки увреждания в областта". Закриването на домовете в страната ще върне по-родните места много институционализирани хора-старци от старчески домове и деца с увреждания. Новата стратегия на социалните изисква за тези хора да се грижат съответните общини. Трябват дневни центрове. Такива в Хасково и областта няма открити.

"Капралов потурчва 75 бона за 6 месеца", челно заглавие в "Новинар юг". Толкова пари е изхарчил директорът на димитровградския театър. В същото време приходите от билети са 5-пъти по-малко. За 6 месеца-10 представления. Това е цената да насаждаме цивилизация, дори и там където не вирее. В Димитровград/ и Хасково/ си слушат чалга и това няма да се промени дори и миланската "Ла скала" да отвори там свой филиал. Остава въпроса защо общината да плаща с парите на данъкоплатците на шепа актьори, които играят от дъжд на вятър, пред една завера хора.

"ВиК чака половин милион от МРРБ за 4 кладенеца". С тези пари хасковското водно дружество ще изкопае 4 кладенеца, които ще се захранват от подземна вода открита в северната индустриална зона. Общия дебит, 80 литра в секунда, ще улесни много работата по обезпечаване на вода в областния град и ще намали производствените и разходи. Дай боже и цената. Божето в случая е МРРБ, а в министерството вече се прославиха че не дават пари.

"12 турски студенти си взеха изпита по биология в Хасково". И стават част от филиала на Тракийския университет в града. Забележете, едва после ще почнат да учат български език. Все едно да кандидатствате в Харвард и след като ви приемат ,да седнете да зубрите английски. Ще ви приемат, ама друг път.

"Хасково с 4-ма пилоти на европейското в неделя" -водещо на спортната страница. Всъщност първенството е източноевропейско. В събота са квалификациите, в неделя самото състезание.

На вътрешните страници-пиарско интервю  с Александър Прокопиев на тема: "Атакуват Каолин заради интереси на ДПС". На материала няма знак платено, затова или отразява вътрешното убеждение на журналиста или е отражение на външно стимулиране. Отхвърлят се всички обвинения от Каолин-от замърсяване на околната среда, до заграбване на частни имоти. Нищо че тези неща могат да се видят и снимат. Каолин всъщност е автор на уникални екелогични стратегии за опазване на околната среда. Хората, които се жалват от самоуправството на кариера "Великан" с техните земи в околностите на Меричлери, са марионетки, както се оказва на ДПС. Интервюто почва:

Г-н Прокопиев, за кого е печеливша дейността на Каолин?

-Дейността ни е полезна за държавата, за хората за общините........и така нататък.

При изчитане докрай, ви се полагат вредни.

На съседната страница доцент Красимир Лещаков отново изумява света. След като вчера обяви че има злато в Минерални Бани, днес става ясно че: Ябълково-първата европейска крепост!

Чакаме да бъде открито жилището на Първия човек. Естествено в България.Естествено от Лещаков. Може и от Овчаров.

Това бе по-инетресното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини