От х:

Днес в x:

Регионът във воден обръч. Хасково се стопи с 5000. Преглед на регионалния печат.

„Хасково се стопи с 5000” информира във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Толкова са хората, които са напуснали областния град, защото работата в него свършила. Данните са на строителния бранш. Кризата пък удари и наемодателите. 100-150 лв на месец се оказали непосилни за стотици семейства, които масово освобождавали квартирите в Хасково. Става дума най- вече за евтините квартири, които не са минавали през агенции, уточняват от..Агенциите. Тоест техните квартири се пръскат по шевовете и хората им се прескачат за да плащат скъпо.

Ако не пари, то поне вода имаме в изобилие след вчерашния потоп. Подгизнали здраво от падналите 37 литра на квадратен метър, всички реки в региона преляха и потопиха села и периферни градски квартали. „Новинар Юг” обстойно разглежда темата със вчерашните наводнения на своята 7-ма страница. Към обзорът от региона е добавена и информация за положението в Турция. Комшиите също отнесли шамар от водната стихия. Радващото е че от двете страни на границата няма жертви.

„Гонят 3 кубика с три патрулки” заглавие от първа страница с продължение на 3-та. Роми изсекли незаконно 3 кубика дърва. Не стига това ами отказали да спрат на патрулка и подкарали микробуса си с пълна газ. След като се включили още две патрулки, бракониерите били заградени в хасковския квартал „Изгрев”. Оказало се че задържаните са многократно залавяни в нарушение. Не само че не са се „поправили” ами и имат смелостта да не изпълняват полицайско разпореждане. За тази си постъпка ще бъдат ..глобени.

„Емилия Масларова иска: Ивайловград и Тополовград със защитени болници” Госпожата дойде в Хасково след като веднъж отложи посещението си и яхна наболялата тема със здравната реформа. Халът на Ивайловградската и Тополовградската болница е такъв от години и реанимирането им със защитения статут ще е като изкуствено дишане на труп. Защо бившата министърка не лобира за спасение на болниците докато съпартийците и бяха на власт, не е ясно. Замминистърът в кабинета Станишев д-р Емил Райнов пък чистосърдечно обясни че не знае откъде са дълговете на хасковската болница. Според него те били натрупани в последните месеци на 2009-та година. Припомняме че тогава „червения” д-р Шопов бе сменен като управител от „герберът” д-р Пандов. И естествено за това време Пандов почти е удвоил дълговете трупани пердишните 4 години. Тц, тц!

„Любовница сви 70 бона от 62 годишен” Любовницата се казва Наталия Иванова, 62 годишния е турчин, който заделил парите за да купи жилище за себе си и 20 години по младата си половинка. Двойката дошла от Турция на романтична разходка по случай свети Валентин.

”Ваня от Спортното с два рекорда и сребро” Атлетката Ваня Тонева стана втора в тежката дисциплина петобой на държавното първенство за жени. Девойката е малко над 17 годишна. Що се отнася до рекордите-това са лични постижения. Рекорд не се прави когато сравняваш себе си със себе си. Все пак браво на момичето.

„Потоп! Регионът във воден обръч” гърми в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”. И тук на наводнението е посветена цяла страница- 4-та. Обстоен репортаж от Динево, Любеново, Димиторвград и Хасково, придружен със снимки.

„Ваксинират 25 деца срещу морбили” Акцията засегна децата от хасковското училище „Никола Вапцаров”. При нови случаи на шарка в училищата, регионалната здравна инспекция е готова с нови извънредни имунизации.

„Жена избяга от мъжа си със 70 бона за новия им дом” Българо турския крими сериал за деня на влюбените и тук на страница първа.

Граничари недоволствали от униформи за 1200 лв, е друго заглавие от страница първа. Под него четем, че служителите на гранична полиция намирали осигуреното от държавата облекло за много неудобно и предизвикващо потене.

„Свиленград дава ВиК Хасково на ДКЕВР” Граничния град ще се жалва на комисията по енергийно и водно регулиране от водното дружество. Причината била, че улица от града била залята с фекалии след акто канализацията отказала. Според общинската управа от дружеството имали ресурса да отстранят повредата но не го правили.

„Фуат Гювен взел със заменка 90 дк на морето” И друг местен милионер Николай Банев напазарувал дни преди да влезе в сила забраната за заменки-взел 167 дка в комплекс Русалка. Хапката на Гювен пък била в бургаския квартал „Крайморие”, на метри от морето. За нея, турския милионер разменил гори в Троянския балкан.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини