От х:

Днес в x:

Задържаха издирван водач за катастрофа със загинал и ранен

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 64-годишен турски гражданин, издирван във Великобритания за катастрофа със загинал и ранен. Определението е на Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Мъжът е бил задържан на 22 февруари 2024 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ при влизане от Турция в България. В тази връзка е имало Европейска заповед за арест на мъжа, издадена от Районен съдия в Магистратски съд – Нотингам, Великобритания, за провеждане на наказателно производство за това, че на 28.01.2018 г., като водач на тежкотоварно превозно средство се блъснал в спряла кола, в резултат на което по-късно е настъпила смъртта на пътник, а водачът на лекия автомобил е получил сериозно нараняване. За първото престъпление е предвидено наказание до 14 години затвор, а за второто - до 5 години затвор.

Съдът в Хасково установи, че турският гражданин знае за деянието и образуваното във Великобритания наказателно производство. Пред магистратите той обяснил, че няма вина за случилото се - т.е., че там наказателното производство е прекратено. Мъжът няма адрес в България, поради което съществува и реална опасност той да се укрие и така да осуети производството по изпълнение на заповедта за арест, което налага да бъде оставен в ареста като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по предаване на исканото лице.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 29.02.2024 г. от 10:00 ч.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини