От х:

Днес в x:

Спряха обществената поръчка за светофар между Димитровград и Хасково

Обществената поръчка за поставянето на временна светофарна уредба за 450 000 лв. до изграждането на кръстовище между Хасково и Димитровград, в участъка на търговския комплекс, е прекратена.

Решението е публикувано днес към документацията за поръчката, която бе обявена от Областно пътно управление и е видима на Сайта за електронни обществени поръчки. То е подписано от председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”инж. Ясен Йорданов.

Прекратяването на процедурата за възлагане на обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране, упражняване на авторски надзор и строителство на светофарна уредба на кръстовището между Димитровград и Хасково, е с мотив, че е в противоречие със Закона за обществените поръчки и при липса на правомощия на директорът на ОПУ – Хасково за решение за откриване на процедурата за това.

Ситуацията около изграждането на светофар на възловото и натоварено трасе, разбуни духовете и доведе до много спорове дали това е резонно.

Инвеститорът на търговския парк „Практикер Ритейл“ ЕООД заяви за пореден път готовност а финансира изграждането на кръгово кръстовище в района, за което му беше дадена „зелена светлина“ от Общинския съвет. Като най-резонен вериант този се определя и от страна на органите на реда. Според голяма част от общественото мнение обаче и този вариант не е приемлив, а най-добре е на мястото да има преградни мантинели.

От резултатите в анкетата на Haskovo.net "Как е най-удачно да се регулира движението в участъка на търговския парк между Хасково и Димитровград?", масовият отговор е „Чрез кръгово кръстовище“. 62,7 % или 324 от участвалите в допитването 517 души дават такова мнение. 30,9 % или 160 души смятат, че регулирането посредством мантинела е по-добрият вариант. Едва 6,4 % или 33 души подкрепят идеята за изграждането на светофар.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ян
    янко димитров
    35 -10
    15:50, 6 фев 2024
    да се постави мантинела завинаги. никакво кръгово
  • 2
    Аз
    аз
    10 -4
    20:04, 6 фев 2024
    Има просто решение, не е необходим нито светофар нито кръгово. Съществува един тесен асфалтов път, от пътя за Пловдив (на 930 м от центъра на детелината) и паркинга на ритейла. Само трябва да се оправи връзката с пловдивско шосе. Който отива в ритейла от Хасково се извърта през детелината, тръгва за Пловдив и след 930 метра отбива по въпросното пътче. Не пресича никакво насрещно движение. Връща се от сегашния вход/изход на паркинга на ритейла. Който от Димитровград отива в ритейла няма проблеми. Връща се като тръгва за Хасково от вход/изхода на паркинга на ритейла, извърта се на детелината и тръгва за Димитровград. И той не пресича никакво насрещно движение. Трябва малък, бърз и евтин ремонт на въпросното пътче.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини