От х:

Днес в x:

Дискусии и флашмоб в Хасково за Деня срещу тормоза в училище

Редица инициативи ще се проведат в Хасково за Деня срещу тормоза в училище или по-популярен като Ден на розовата фланелка. Събитията са организирани от Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съобщиха от кметството.

На 12 февруари 2024 г. от 14:00 часа, в зала „Хасково“ ще се проведе среща-дискусия с ученици на тема: „Насилие и тормоз в интернет пространството“. Гост-лектор ще е Антоанета Василева - координатор на Националния център за безопасен интернет. Основни акценти ще са актуалните рисковете за децата в интернет - онлайн тормоз, разговори с непознати, попадане на неподходящо съдържание, игри с насилие, прекомерна употреба на устройства. В хода на дискусията ще бъдат коментирани рисковете и последствията от определено поведение в интернет, умения за разпознаване на злоупотреба и онлайн тормоз, документиране на доказателства, разговор с доверени възрастни и използване на консултативната линия на Центъра за безопасен интернет.

Денят срещу тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка, ще бъде отбелязан на 28 февруари. „В този ден нека всички носим розово, за да заявим своята нетърпимост към тормоза и насилието! „, призоваха от Община Хасково.

От 10:30 часа в зала „Хасково“ ще се проведе дискусия с децата на тема „Училищен тормоз. Разпознаваме ли го и как да му противодействаме.“ Веднага след това ще бъде излъчен документалният филм „Агресия“, предоставен на МКБППМН Хасково безвъзмездно от Асоциация „Докосни дъгата“ https://www.youtube.com/watch?v=QkNgjop7lw0. Филмът е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерството на младежта и спорта.

От 12.00 часа, пред сградата на Община Хасково ще се проведе флашмоб на децата от училищата в община Хасково с приятелски поздрав, подаряване на добри послания, розова снимка за спомен.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ил
    Илла
    11 0
    22:22, 6 фев 2024
    Учете децата на доброта, ама истинска.Намерете им добри каузи, а не само забавления...
  • 2
    Ба
    Бат Сали
    2 0
    11:46, 7 фев 2024
    Туй розовото на момчетата хич не отива
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини