От х:

Днес в x:

25 °C

Хасково изпрати „розово послание“ срещу тормоза в училище

  Небето над Хасково порозовя днес от балони, пуснати в знак на съпричастност към глобалната кампания срещу тормоза в училище и сред младите хора въобще.

  Учениците от гимназиите в града се събраха точно по обяд на площада пред сградата на Общината, облечени в розови фланелки. Розовото е официалният цвят на кампанията, тъй като историята на този ден тръгва именно от подигравката на съученици към момче, облечено в розово. В знак на защита, още на следващият ден той получава подкрепа от други ученици, които идват в училището облечени също в розово.

  Хепънингът в Хасково тази година мина под организацията на Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

  Тийнейджърите получиха подкрепа и от всички общински служители, областната управителка д-р Стефка Здравкова и заместникът й Митко Петров, които също се появиха на площада в розови тениски с надпис “Не на тормоза“. Двамата заместник-кметове на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев също са в розово днес.

  Динко Тенев поздрави децата за инициативността им. Той даде за пример, като недопустима гавра, случката с 14-годишното момче, което  преди дни беше съблечено голо до кръста в градския автобус от връстници само заради факта, че носи тениска на любимия си футболен отбор ЦСКА. „Не е мъжествено това, което са направили тези момчета, които са унизили връстника си. Мъжественото е, че след унижението, момчето успя да преодолее това, което му се е случило и на следващия ден отиде на състезание и взе дори медал!“, каза заместник-кметът и изпрати призив към децата за толерантност и подкрепа.

  Двамата с областната управителка д-р Стефка Здравкова написаха своите послания и на розови винили, разположени на пл. „Общински“. След тях и всички деца оставиха подписите си и изречения, заклеймяващи насилието и тормоза.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Па
   Парк Кенана
   15 -3
   13:05, 26 фев 2020
   Цвети Лалов къде е ? Не го виждам, а днес е неговият празник!
   • Пи
    Пинко
    11 0
    13:40, 26 фев 2020
    Оставих послание на Цветенцето на една от големите розови тениски пред общината, с пожелание да получава по-малко припадъци и да си плаща данъците.
  • 2
   Ро
   Розови послания
   24 -2
   13:17, 26 фев 2020
   Пращаме розови послания,забраняваме да децата да ядат чипс щото било много вредно.А защо не се забранят енергийните напитки?Всяка сутрин виждам хлапета с цигара и Редбул или нещо подобно и отиват на училище.Е,откъде е тази агресия тогава?
   • 1
    1
    1 -1
    09:55, 28 фев 2020
    Енергийните напитки не са толкова по-различни от едно добро кафе. Просто имат вътре таурин + витамини. Защо все така се търси вината за агресията във видео игри, музика и енергийни напитки? Преди 200 години като е нямало ред бул, всички са били кротки ли?
  • 3
   ..
   ...
   23 -7
   14:23, 26 фев 2020
   Слабоумни кампании, които реално не решават нито един проблем!
  • 4
   Ка
   Камен Донев
   13 -2
   14:32, 26 фев 2020
   Деца едно време не ни трябваха тениски. Ако някой се закачаше такива шамари му хвърляхме в междучасието че му държеше влага поне две седмици да не се закача. Но пак си оставахме приятели. А с такива розови тениски на закрито се движеха само п********е.
  • 5
   Уч
   Ученик
   11 -2
   14:50, 26 фев 2020
   Системата ни убива !
  • 6
   Zr
   Zritel
   9 -6
   15:45, 26 фев 2020
   Кое е това дебелото момче с микрофона?
  • 7
   Ди
   Динко кюфтето
   5 -5
   16:03, 26 фев 2020
   Динко дано се задавиш. Погледни се бе нерез.
  • 8
   На
   На майка ти
   4 -5
   16:06, 26 фев 2020
   Динко нерез. Отврат виж се в огледалото бе .
   • Зн
    Знаеща
    1 0
    22:12, 26 фев 2020
    Ама той и оная работа му е дебела .....чикиджии.
  • 9
   Де
   Делчева
   13 -1
   16:15, 26 фев 2020
   На учителите в езиковата и на директора не им пука ако някои идиотчета в езиковата тормозят детето ти. А ние родителите мислим,че пращаме децата си в елитно училище,а там били онези 80% деб_ ли.
   • За
    Завършил
    2 0
    10:03, 28 фев 2020
    Елитни училища има само в по-големите градове и са частни (София, Варна...)
    В нашите малки градове "елитно училище" означава, че тормозят учениците с прекалено много допълнителни информация по всички предмети и "профилните" предмети остават на заден план. Истината е, че в днешно време няма значение къде завършваш. Ако искаш да караш висше, даже е по-добре ако си в не-елитно училище - ще имаш повече време да се занимаваш с предметите, които те вълнуват. Но, родителите и учениците осъзнават това в последствие и няма как да се преместят в друго училище (ограничени бройки в паралелките).
    Цялата работа с "елитните" етикети е за субсидии. Ако една гимназия се пише "елитна", по-лесно се нарежда на опашките за парички - ту нова дограма, ту нови компютри, ту в джоба на някой директор.
  • 10
   Хе
   Хетеро
   7 -1
   16:45, 26 фев 2020
   Мен продължават да ме тормозят точно тези с розовите тениски.
  • 11
   Ха
   Ха
   10 0
   17:42, 26 фев 2020
   Абсолютно излишни демонстрации,които няма да доведат до никаква промяна.Идиотската идея да се манифестира с розови тениски е тотално излишна и безполезна.Всички общински и държавни служители,вместо да се лензят,можеха да свършат някаква полезна работа,но таланта да не правят нищо за сетен път наделя.
   • Су
    Супермен(те)
    2 0
    10:07, 28 фев 2020
    Спокойно! Всичко е под контрол. Утре ще направят една демонстрация под надслов "Да спасим планетата" и ще се възпаляват колко е лошо да се мърси околната среда.
    Те т'ва е, сами си правят проблеми и после сами си манифестират.
  • 12
   On
   On4o
   8 0
   18:19, 26 фев 2020
   Тая простотия с пускането на балони по какъвто и да е повод трябва да спре... И без това ежедневно заливаме планетата с тонове боклук, кому е нужно да правим и допълнителен. Има хиляди по-разумни начини да се подрепи някоя кауза.
  • 13
   Ри
   ризов
   2 -4
   22:02, 26 фев 2020
   Събляканото момче в София к ъ в го чини там с екип на Ц С К А-София!
  • 14
   Ха
   Хасковлия
   3 0
   22:27, 26 фев 2020
   Малоумна работа...

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  11 юли 2020
  Последни новини