От х:

Днес в x:

18 °C

Хасково изпрати „розово послание“ срещу тормоза в училище

  Небето над Хасково порозовя днес от балони, пуснати в знак на съпричастност към глобалната кампания срещу тормоза в училище и сред младите хора въобще.

  Учениците от гимназиите в града се събраха точно по обяд на площада пред сградата на Общината, облечени в розови фланелки. Розовото е официалният цвят на кампанията, тъй като историята на този ден тръгва именно от подигравката на съученици към момче, облечено в розово. В знак на защита, още на следващият ден той получава подкрепа от други ученици, които идват в училището облечени също в розово.

  Хепънингът в Хасково тази година мина под организацията на Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

  Тийнейджърите получиха подкрепа и от всички общински служители, областната управителка д-р Стефка Здравкова и заместникът й Митко Петров, които също се появиха на площада в розови тениски с надпис “Не на тормоза“. Двамата заместник-кметове на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев също са в розово днес.

  Динко Тенев поздрави децата за инициативността им. Той даде за пример, като недопустима гавра, случката с 14-годишното момче, което  преди дни беше съблечено голо до кръста в градския автобус от връстници само заради факта, че носи тениска на любимия си футболен отбор ЦСКА. „Не е мъжествено това, което са направили тези момчета, които са унизили връстника си. Мъжественото е, че след унижението, момчето успя да преодолее това, което му се е случило и на следващия ден отиде на състезание и взе дори медал!“, каза заместник-кметът и изпрати призив към децата за толерантност и подкрепа.

  Двамата с областната управителка д-р Стефка Здравкова написаха своите послания и на розови винили, разположени на пл. „Общински“. След тях и всички деца оставиха подписите си и изречения, заклеймяващи насилието и тормоза.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Па
   Парк Кенана
   15 -3
   13:05, 26 фев 2020
   Цвети Лалов къде е ? Не го виждам, а днес е неговият празник!
   • Пи
    Пинко
    11 0
    13:40, 26 фев 2020
    Оставих послание на Цветенцето на една от големите розови тениски пред общината, с пожелание да получава по-малко припадъци и да си плаща данъците.
  • 2
   Ро
   Розови послания
   24 -2
   13:17, 26 фев 2020
   Пращаме розови послания,забраняваме да децата да ядат чипс щото било много вредно.А защо не се забранят енергийните напитки?Всяка сутрин виждам хлапета с цигара и Редбул или нещо подобно и отиват на училище.Е,откъде е тази агресия тогава?
   • 1
    1
    1 -1
    09:55, 28 фев 2020
    Енергийните напитки не са толкова по-различни от едно добро кафе. Просто имат вътре таурин + витамини. Защо все така се търси вината за агресията във видео игри, музика и енергийни напитки? Преди 200 години като е нямало ред бул, всички са били кротки ли?
  • 3
   ..
   ...
   23 -7
   14:23, 26 фев 2020
   Слабоумни кампании, които реално не решават нито един проблем!
  • 4
   Ка
   Камен Донев
   13 -2
   14:32, 26 фев 2020
   Деца едно време не ни трябваха тениски. Ако някой се закачаше такива шамари му хвърляхме в междучасието че му държеше влага поне две седмици да не се закача. Но пак си оставахме приятели. А с такива розови тениски на закрито се движеха само п********е.
  • 5
   Уч
   Ученик
   11 -2
   14:50, 26 фев 2020
   Системата ни убива !
  • 6
   Zr
   Zritel
   9 -6
   15:45, 26 фев 2020
   Кое е това дебелото момче с микрофона?
  • 7
   Ди
   Динко кюфтето
   5 -5
   16:03, 26 фев 2020
   Динко дано се задавиш. Погледни се бе нерез.
  • 8
   На
   На майка ти
   4 -5
   16:06, 26 фев 2020
   Динко нерез. Отврат виж се в огледалото бе .
   • Зн
    Знаеща
    1 0
    22:12, 26 фев 2020
    Ама той и оная работа му е дебела .....чикиджии.
  • 9
   Де
   Делчева
   13 -1
   16:15, 26 фев 2020
   На учителите в езиковата и на директора не им пука ако някои идиотчета в езиковата тормозят детето ти. А ние родителите мислим,че пращаме децата си в елитно училище,а там били онези 80% деб_ ли.
   • За
    Завършил
    2 0
    10:03, 28 фев 2020
    Елитни училища има само в по-големите градове и са частни (София, Варна...)
    В нашите малки градове "елитно училище" означава, че тормозят учениците с прекалено много допълнителни информация по всички предмети и "профилните" предмети остават на заден план. Истината е, че в днешно време няма значение къде завършваш. Ако искаш да караш висше, даже е по-добре ако си в не-елитно училище - ще имаш повече време да се занимаваш с предметите, които те вълнуват. Но, родителите и учениците осъзнават това в последствие и няма как да се преместят в друго училище (ограничени бройки в паралелките).
    Цялата работа с "елитните" етикети е за субсидии. Ако една гимназия се пише "елитна", по-лесно се нарежда на опашките за парички - ту нова дограма, ту нови компютри, ту в джоба на някой директор.
  • 10
   Хе
   Хетеро
   7 -1
   16:45, 26 фев 2020
   Мен продължават да ме тормозят точно тези с розовите тениски.
  • 11
   Ха
   Ха
   10 0
   17:42, 26 фев 2020
   Абсолютно излишни демонстрации,които няма да доведат до никаква промяна.Идиотската идея да се манифестира с розови тениски е тотално излишна и безполезна.Всички общински и държавни служители,вместо да се лензят,можеха да свършат някаква полезна работа,но таланта да не правят нищо за сетен път наделя.
   • Су
    Супермен(те)
    2 0
    10:07, 28 фев 2020
    Спокойно! Всичко е под контрол. Утре ще направят една демонстрация под надслов "Да спасим планетата" и ще се възпаляват колко е лошо да се мърси околната среда.
    Те т'ва е, сами си правят проблеми и после сами си манифестират.
  • 12
   On
   On4o
   8 0
   18:19, 26 фев 2020
   Тая простотия с пускането на балони по какъвто и да е повод трябва да спре... И без това ежедневно заливаме планетата с тонове боклук, кому е нужно да правим и допълнителен. Има хиляди по-разумни начини да се подрепи някоя кауза.
  • 13
   Ри
   ризов
   2 -4
   22:02, 26 фев 2020
   Събляканото момче в София к ъ в го чини там с екип на Ц С К А-София!
  • 14
   Ха
   Хасковлия
   3 0
   22:27, 26 фев 2020
   Малоумна работа...

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020

  Случаен виц

  Последни новини