От х:

Днес в x:

Инвеститорът на ритейл парка между Хасково и Димитровград ще финансира изграждане на кръгово

Готовност да финансира изграждането на кръгово кръстовище в района на търговския център между Хасково и Димитровград обяви „Практикер Ритейл“ ЕООД. В официално писмо до институциите и медиите, подписано от управителя на дружеството Яким Павлов се потвърждава готовност да се предприемат всички необходими действия по финансирането и изграждането на кръговото кръстовище при спазване на изискванията на действащата нормативна уредба и след издаване на разрешение за строеж на същото от компетентните органи.

От „Практикер“ посочват още, че стоят твърдо зад поетите от дружеството ангажименти за изграждане на съоръжението, съгласно сключения между дружеството и Община Хасково договор от 19 януари 2023 година.

За обявеното намерение от Областното пътно управление на мястото да се изгради временно светофар за регулиране на движението, за което вече има пусната и обществена поръчка, от дружеството посочват, че проектът за изграждане на кръстовище със светофарна уредба е временно решение, което ще доведе до безопасността на движение на пътя, но само до реализацията на кръговото кръстовище.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Pe
    Pepelanka
    61 -5
    19:26, 23 яну 2024
    Поставят ли го тоз светофар си остава вечно уж временно ама вечно нали си построиха бизнеса а обещанията със времето се забравят
  • 2
    Ко
    Коментатор
    46 -2
    09:48, 24 яну 2024
    Временното решение е МАНТИНЕЛА по продължение на кръстовището !
  • 3
    Ам
    Ами
    10 0
    13:55, 24 яну 2024
    Щом са почнали,да направят едно кръгово и на отбивката за Крепост и едно на отбивката за Добрич. Там също движението е интензивно и често се прави непозволен ляв завой.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини