От х:

Днес в x:

Помощите растат с увеличаването на новата линия на бедност

От тази година линията на бедност е увеличена и вече става 526,00 лв., припомниха от Дирекция „Социално подпомагане“-Хасково. Със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. бе променен размера на средномесечния доход за достъп до семейни помощи от Закона за семейни помощи за деца за 2024 г. и размерите на семейните помощи за деца за 2024 година. Тази промяна води след себе си и редици изменения в условията за получаване на различни видове социално подпомагане.Така например средномесеченият доход за еднократна помощ при бременност за отглеждане на дете до навършване на една година нарасна с двеста лева и от 610,00 лв. се промени на 810,00 лв.

Също с двеста лева се вдига средномесечен доход за семейни помощи за деца - в пълен размер – от 510,00 лв. се променя на 710,00 лв.

Повишават се и някои еднократни помощи. Тази при бременност от 150,00 се променя на 225,00 лв. Еднократна помощ при раждане на живо дете за 2024 г. също ще се увеличи. Повече ще получават и грижещите се за деца с увреждания.

От Социалната служба разясниха, че не е необходимо лицата да подават заявления-декларации за изплащане на финансовата подкрепа за компенсиране на разходите за транспорт. Това изплащане ще се осъществи служебно, без да е необходимо посещение в Дирекцията.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини