От х:

Днес в x:

От „Възраждане“ също са против светофар на пътя Хасково-Димитровград, предлагат мантинела

    Нито светофар, нито кръгово е удачен вариант за безопасното разпределяне на движението по пътя между Хасково и Димитровград, смятат от местната структура на „Възраждане“. С откриването на търговския център между двата града, темата как да се регулира автопотока в участъка, стана невралгична и на дневен ред за решаване.

    От МРРБ обявиха, че на мястото ще има светофар, докато бъде изградено кръгово кръстовище. И вече е пусната обществена поръчка. Според депутата на „Възраждане“ от Хасково Георги Георгиев идеята е „абсурдна“. Според него и съпартийците му, най-резонното решение е преграждане на пътя между Хасково и Димитровград с мантинела и използване на кръговото кръстовище към Димитровград, което е километър по-надолу за отиващите от Хасково към търговския комплекс. Димитровградчани, които се прибират след пазар в комплекса пък, могат да ползват детелината, която е по пътя към Хасково.

    Георгиев посочи, че ще отправи питане до министъра на регионалното развитие по темата.

    От МВР вече категорично посочиха, че поставянето на светофарна уредба не е приемлив вариант, а такъв е изграждането на кръгово кръстовище.

    Депутатът от „Възраждане“ ще търси отговор от МРРБ и какво е довело до намесата на държавата за финансиране на кръгово съоръжение, при положение, че намерения за плащането му бяха изразени от инвеститора на търговския комплекс.

    По повод изумителния брой знаци по ремонтирания участък между Узунджово и Александрово- 468, Георгиев вече е получил отговор от МРРБ, че изхарчената от Агенция „пътна инфраструктура“ сума е 324 хил.лв., а по случая е образувана проверка.

    От недобра организация на работата в общинския съвет на Хасково се оплакаха съветници от „Възраждане“ Ясен Колев и Атанас Кръстев. По думите им придвижването на докладните към съветниците става едва 6-7 дни преди заседание и това кратко време не им дава възможност да се запознаят с тях по-детайлно. Съветниците изразиха опасение, че намерението да бъде прескочен януари като заседателен месец, може да се превърне в практика, а това ще направи работата на Общинския съвет в Хасково неефективна.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини