От х:

Днес в x:

Рецидивист остава в ареста, държал три вида наркотици в присъствието на дете

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 26-годишен мъж, арестуван за три вида наркотици. Определението е на Районен съд – Свиленград, което е потвърдено днес от Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Младежът бе задържан при полицейска акция за наркотици в Свиленград на 23 ноември 2023 г. Тогава той е бил спрян за проверка с лек автомобил БМВ, в който са открити 918 грама марихуана, 10 грама кокаин и 17 розови таблетки.

Въззивният състав прецени, че са правилни изводите на първоинстанционния съд за наличие на обосновано предположение, относно авторството на деянието, за което е образувано досъдебното производство. Магистратите от двете съдебни инстанции са преценили, че не е налице опасност С.Й. да се укрие, тъй като той има постоянен адрес, работи и полага грижи за семейството си. Сметнали са, ч е има опасност от извършване на престъпление, тъй като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане и съществува много по-висока степен на обществена опасност. Според съда не може да се пренебрегне и фактът, че на мястото, в което са държани наркотичните вещества е присъствало и малолетно дете, което допълнително утежнява укоримостта на постъпката му.

Въззивният съд намира за правилни изводите на първоинстанционния съд относно определената мярка за неотклонение. Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини