От х:

Днес в x:

Покритите кортове в Кенана №1 в България

Министър Свилен Нейков и зам кмета Нели Станева прерязват лентата

Със новата покрита зала за тенис, Хасково ще бъде удобна тренировъчна база за националните отбори по тенис на корт, особено при по-малките възрасти. Това бе оценката на генералният секретар на българската тенис федерация Георги Дончев. „Очакваме от тук да тръгнат новите шампиони на България“ потвърди и министърът на спорта Свилен Нейков при тържественото откриване на построеното за 700 хиляди лева съоръжение. Спортист №1 на държавата, днес посети областния град за да пререже лично лентата на залата. Съоръжението бе тествано пред министъра веднага от две тенисистки, които участват на провеждащото се в момента държавно първенство до 12 години. От завършването на залата в началото на януари това е третото държавно първенство чийто домакин е областния град.

Заради ултрамодерната си настилка Грийнсет, хасковската зала се превръща в най-добрата подготвителна зала за тенисистите. В страната има само още 2 покрити зали, в София и Пловдив, но техните настилки не са професионални. На Грийнсет пък се провежда в момента престижния Аустрелиън Оупън, един от само 4-те турнири в света валидни за Големия Шлем.

В качеството си на представител на общината, лентата преряза и заместник кмета Нели Станева. Ролята на местната община бе, че предостави 20 годишна концесия на тенис кортовете на местния бизнесмен Румен Балкански. От 6 години той е президент на хасковския Тенис клуб. На срещата се изсипаха депутати, общински съветници, областния управител Румен Данев и бившия секретар на окръжния съвет на БКП Румен Сербезов, по чиято инициатива се създават хасковските тенис кортове. Той получи почетен плакет за цялостен принос от българската тенис федерация

Георги Христов

10 годишната Ивелина Атанасова от Варна тества настилката пред погледа на министъра
Собственикът на комплекса Румен Балкански приема поздравленията на министъра
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини