От х:

Днес в x:

Деси Стамболова със злато от Италия

В актива си Деси Стамболова записа още един медал. С първо място се завърна нашето златно момиче от Торино, където „ТАНГРА” се състезава на Turin Cup 2010 - Open to the World in Hip Hop, Disco Dance and Show Dance, IDO WORLD CUP Synchro Dance 2010.

Отбори от 13 държави изпълват с танци голямата кръгла зала PalaRuffini на 23 и 24 януари. Условията са отлични – залата е амфитеатрална, комфортна за публика и участници, светла и топла. Домакините – усмихнати и винаги готови да услужат. За първи път виждам такова нещо, стават прави и правят път на децата, разказва Дорина Инджова.

Не минава без

проблеми
Такъв се оказва липсата на настилка. За синхро денс тя не е необходима, той се играе с токчета. За нашите подът се оказава неочаквано хлъзгав.  На първо изиграване Деси завършва един от скоковете с пързаляне, Александра пада и изкълчва китка, но и двете минават квалификацията. За второто изиграване Алекс излиза със замразена китка. Плаче от болка преди и след танца, обаче изпълнението и е такова, че стига до финал. В залата през цялото време има лекар с двама помощници, които веднага оказват помощ. Травмата не е страшна, казват те, и Александра продължава. На финала тя е втора.

Танцът на Деси „Медуза” събира

адмирациите
на всички. За това състезание Дорина Инджова е усложнила хореографията с още скокове и ронда и физическото натоварване е голямо.

Финалната шестица над 16, където се състезава вече Деси, е изключително силна, всички танци са с добра композиция, декор, тема. За първи път Дорина  одобрява журирането. Причините: до самия финал участниците се представят под номер и с името на танца. Чак на финала се съобщават имената и от коя държава са. Танците са съобразени с всички изисквания на IDO, журито е международно и оценява по 4D системата на IDO – техника, композиция, имидж, шоу. Дорина разказва за Антонио Сиска, който е звезда, вече е в подготвителния клас на Ла Скала. Той остава втори. Първи е Едуардо ( на снимката с Деси), заради артистично представяне, костюм, обиграване на декора, грим и шоу. Качества, които показва и изпълнението на Деси при жените.

Класирането на ТАНГРА:
I място – Десислава Стамболова, соло над 16 г.
II място – Александра Драгова, соло до 12 г.
II място –Александра Драгова и Василена Борисова, дует до 12 г.
VI място - Василена Борисова, соло до 12 г.

Всичко в Италия ни хареса, продължава разказът на Дорина. Децата участваха в едно красиво състезание, спечелиха фенове, контактуваха, намериха нови приятели. Разменяха се скайпове, телефони.

Като цяло

представянето на българите бе силно. Димитровградският Галаксико е с две първи места – за дует и за малка група, 12-15 г. Студио G са първи с „Катериците”, в малка група над 16 г., другата софийска формация – Студио „Блясък” е на второ място при дуетите, 12-15 г. Нашите получават много внимание и поздравления – от президента на Италианската спортна танцова федерация, от главния секретар на IDO, от колеги, от главния съдия.

Видео от зала PalaRuffini в Торино – малко по-късно.

Мира Захариева, HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини