От х:

Днес в x:

Откриха хелоуинския базар, “Тангра“ пуска най-злата си вещица следобед

Макар в късна есен, още в 10 ч. на площада днес в Хасково възпитаниците на Езиковата създадоха пролетно настроение с благотворителен хелоуински базар. На сцената, като част от акцията за набиране на помощи за бежанците, дванадесетокласниците подредиха различни по размер и украса хелоуински тикви. Те са на цена между 3,5 и 20 лв. Естествено, най-малките и евтините бяха разграбени за по-малко от час. Малки и големи бурканчета, изрисувани с типичните за празника паяжини, кървави капки, с духчета и черепчета, също могат да се купят. Струват 1-2 лв. Леко страшнички, леко смешнички, но при всички положения с намигване, са и подредените картички. Символична е и цената - левче. Толкова са и маските. На цена от три лева са ръчно изработените торбички с апликации на черна котка. Те са изпратени на хасковските ученици от благодетелка от София. Ади Величкова чула за инициативата и решила да дари чантите за каузата.

Противно на очакванията зам.-областният управител на Хасково Иван Станчев си избра от базара не червена, а стилна боядисана в черно и златисто тиква. Получи и подарък - картичка с черна котка с извит гръб. Ще си я сложа в кабинета, да ме пази от уроки“, коментира с усмивка Станчев. Шефът на Регионалния образователен инспекторат Мариела Златева пък си напазарува сребриста средноголяма хелоуинска тиква.

Всички средства от базара учениците ще внесат по сметката на БЧК за националната кампания за подпомагане на бежанците у нас.

И както се казва, базарът стартира, но най-интересното всъщност предстои. Много настроение очаква хасковлии в следобедните часове. В 15 ч. в инициативата се включват възпитаниците на Дорина Инджова от „Тангра“. Малките танцьори ще се представят с „Кан-кан“, а солото на Павел Нохчев се очаква да е зверски зрелищно.

И между всичко това „Тангра“ ще пусне от клетката най-злата си вещица, за да прогони злите сили наоколо.

Видите ли я, не се страхувайте от нея... след срещата ви ще сте по-добри.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини