От х:

Днес в x:

Африканки с първи танц в новата зала на Тангра

Ръководителят на "Тангра" Дорина Инджова и секретарят Атанас Димитров прерязаха лентата на новата зала

Африканки изиграха първия танц пред публика в новата зала на балет „Тангра“ днес. Момичетата от формацията, облечени с костюми, наподобяващи облеклата от топлия континент, представиха изпълнение с името „Африка“. Освен тях се изяви и класически дует с танца „Виолетово“, както и малката Вики - с „Джери“.

Малко по-рано лентата на новата зала на балета - в бившия КДК, прерязаха ръководителят на танцовата формация Дорина Инджова и секретарят на общината Атанас Димитров. „Много е хубаво, когато се откриват такива зали, защото знам как изглеждаше тя преди няколко месеца“, каза Димитров. Той пожела добър път на ръководителя на клуба и на младите таланти.

Този уикенд четири момичета от балета – Петра Недялкова (13 г.), Даниела Панайотова (14 г.), Кристина Динева (15 г.) и Василена Борисова (14 г.) ще участват на кастинг в София за „България търси талант“. Това ще бъде второто сито в ТV продукцията. Талантливите девойки ще танцуват в квартет. Те ще се представят с танц на основата на класиката и джаза, с елементи на хип-хоп. „Важно е да се разбере, че в Хасково има таланти“, каза една от участничките - Даниела Панайотова. Като всички състезатели и младите хасковлии се надяват да стигнат до високо ниво в кастинга.

В началото на март „Тангра“ ще участва на международен танцов турнир „Dance Fest“ в София.

Анета Кутелова 

Малката Вики
Малките африканки

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини