От х:

Днес в x:

Готвят по дънки в ученически стол

Децата не се интересуват как им е приготвена храната, стига да е вкусно

Ученически стол в Хасково е предупреден от хасковската агенция за безопасност на храните да облече персонала си според изискването на закона. Внезапна проверка на хранителната полиция установила, че работещите в кухнята и по обслужването на децата са с ежедневни дрехи, без да бъдат със задължителните престилки, шапки и други аксесоари за поддържане на необходимата хигиена в кухнята. Ако от стола не си вземат бележка в 1-месечен срок, следват глоби. В заведението се хранят децата на едно от най-големите хасковски основни училища.

Местна баничарница пък бе спипана в лошо хигиенно състояние или иначе казано - мръсотия. Освен това заведението за обществено хранене не разполагало и с необходимия сграден фонд за осъществяване на дейността си. И баничарницата получила предписание.

Има и актове. Два хранителни магазина, единият за месо в Свиленград, са били засечени с лоша хигиена. Направо се пристъпило към актове по закона за храните, като санкцията за юридическите лица почва от 2 хиляди лева. Не е имало продукти за унищожаване, уточниха от БАБХ.

За изминалата седмица са извършени 120 проверки по хранителни обекти в областта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини