От х:

Днес в x:

„Тангра“ с 28 купи от международен турнир

Хасковския балет „Тангра“ спечели 28 купи и медали от Международен танцов турнир в София – Sofiq Dance fest, който се е провел от 6 до 9 март. Той включва танцово шоу, класически балет, джаз, модерн и хип-хоп.

Фестивалът в столицата е квалификация за Световните купи в Италия по танцово шоу и квалификация за Световно първенство за танцово шоу, джаз, модерн и класически балет за деца до 7 г. в Сърбия. Другата квалификация е за Европейски купи в Сърбия за модерн и джаз. Те ще бъдат в края на май или началото на юни.

Този път на състезанието се явили 28 деца от „Тангра“. Имало солови изпълнения, дуетни танци, участия на малките групи и формации.

В турнира се включили 22 танцови организации от България, Италия, Румъния, Казахстан, Македония и Сърбия.

Междувременно вървял и национален турнир за характерни танци, етно шоу, латино шоу, акро джим и MTV танци. В него участвали само част от децата като солисти.

Под въпрос е обаче дали хасковските танцьори ще заминат за Световните и Европейски първенства в Сърбия и Италия. Причина за това е, че изявите там струват доста скъпо, а разходите трябва да бъдат поети от родителите. Вероятно ще заминат само няколко деца, каза ръководителят на балета Дорина Инджова.

Ден по-рано пък се провел изпит за международни съдии в България и опреснителен курс за лицензираните съдии. Той бил воден от вицепрезидента на IDO, който отговаря за арбитрите в Международната танцова организация.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини