От х:

Днес в x:

МВР мълчи за отвличането, похитеният – баща на хасковски лихвар

Целият ден днес МВР-Хасково запази ледено мълчание по случая с отвлечения хасковлия, за който снощи писа Haskovo.net. Междувременно обаче стана ясно, че отвлеченият мъж е 55-годишният Атанас, баща на известния хасковски лихвар – Хубен.

За двамата му похитители, които от вчера са в местния арест, утре прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. Те са на по 22 години и са с двойно гражданство – българско и турско. Нямат криминални регистрации в страната, но пък и повечето време живеели в Турция, където са семействата им. При задържането им в тях е открит пистолет.

Информация за похищението днес даде наблюдаващият прокурор Петър Мидов, който бе недоволен от изтичането на информация в медиите. По думите му тя би могла да попречи на работата по разплитането на случая.

Стана ясно, че Атанас е бил отвлечен във вторник следобяд около 16 часа от с. Тънково. Оттам похитителите го отвели в посока столицата, но не са го скрили в тайна къща, а са го разкарвали по пътищата. Малко след полунощ са го върнали обратно в Хасково.

Двамата бандити са обяснили, че в началото на ноември миналата година са дали на Хубен 20 000 евро, за да ги завърти в лихварския бизнес. Уговорката била след месец той да им върне 25 000. След като това не станало, „кредиторите“ започнали да си търсят парите, но младият хасковлия се укривал. Тогава те решили да похитят баща му Атанас.

Възрастният мъж успял да убеди насилниците си, че парите ще бъдат възстановени.

Очаквайте утре допълнителни подробности от съдебното заседание по налагането на мярка за неотклонение на двамата похитители.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини