От х:

Днес в x:

Авария наводни къща на Дунав, две улици без вода

Стоянка показва къде е влезла водата

ВиК авария наводни къща на „Дунав“ №7 и съсипа локалното парно на Стоянка Василева, оплака се самата тя пред Haskovo.net. Пробивът на тръбата станал още сутринта, но отстраняването на проблема започнало доста по-късно. През това време, водата влязла в мазето и наводнила разположения там котел. Влагата избила и по стените в жилищните стаи, показа Стоянка. Оправданието, че студа е причината за забавения ремонт не я трогна. „Ще пиша официална жалба. Това е безобразие“ отсече разгневената стопанка.

Докато част от къщите на Дунав плуваха във вода, други стояха на сухо. Голяма авария на пресечката на „Дунав“ с „Липа“ остави и двете улици без вода. Заради студа багерите не започнаха разкопките още сутринта, въпреки че от 9 часа на мястото имаше екипи на ВиК, видя Haskovo.net. Копаенето започна едва около обяд.

Засегнати са и стените на спалнята

Друга авария пък остави без вода повечето от адресите на „Кирил и Методи“. Според експерти, аварията там е предизвикана от студа, а не традиционната причина-старите водопроводи. За „Липа“ например обяснението за пробивът във водопровода бе, че му „дошло времето“.

Аварията на "Дунав" и "Липа" остави и двете улици без вода

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини