От х:

Днес в x:

8 °C

Осъденият като наркобос Куйович съди хасковски журналист, нарекъл го наркобос

Будимир Куйович

Осъденият на две инстанции като организатор на престъпна група за наркотици Будимир Куйович съди журналист от „Хасковска Марица“ за клевета. Претенциите на черногореца са, че в статия от Христо Христов през юли 2008 година е бил определен като наркобос. Куйович научил за публикацията в затвора едва на 18 март 2009 г. и подал жалба в хасковския съд за клевета. Той се жали, че в резултат на клеветите срещу него във вестника вдигнал кръвното и го налегнало тежко безсъние. Дъщеря му Клаудия пък повярвала на написаното, което според Куйович изобщо не е вярно, и развалила успеха си в училище.

Будимир Куйович получи присъда от 16 години затвор от хасковския окръжен съд за организиране на престъпна група, занимаваща се с наркотици. Присъдата бе потвърдена от пловдивския апелативен съд, но той обжалва пред Върховния касационен, който все още не се е произнесъл.

Днес бе първото заседание по жалбата на Куйович в Хасково, по която са образувани две дела. По едното той иска 3000 лева, а по другото – 10 000 лева обезщетение от журналиста.

Претенциите на черногореца, освен че е наречен наркобос са, че е набеден. В публикацията пишело, че е давал пари на служители от МВР. В жалбата си Куйович твърди, че това е клевета.

На 10 януари 2009 година скандалният черногорец лично се обади по мобилен телефон от затвора в студиото на bTV и потвърди в ефир, че е давал пари на бившия вътрешен министър Румен Петков и на Валентин Петров.

Само два месеца по-късно обаче Куйович е решил, че подобни думи са клевета срещу него и подал жалба в съда.

Адвокатката на черногореца Елеонора Дулендарова призова трима свидетели – дъщерята Клаудия и майка й Теодора, както и съкилийника му в Софийския централен затвор Педро Лоренцо Багароти. Тя поиска и съдебно-психиатрична експертиза, която да прецени състоянието му – Куйович преди 18 март и Куйович след 18 март. Съдът обаче отхвърли това искане.

Адвокатката на журналиста – Маргарита Раева, поиска редакцията на вестник „Монитор“ да изпрати брой от 25 септември 2009 година, в който е публикуван материал за заседание във Върховния касационен съд. Пред върховните магистрати Куйович лично признава за парите, давани от него на висши ченгета и на самия министър.

Адвокатката му Дулендарова скочи като ужилена и почти заплаши съда, че ако приеме това искане, тя ще настоява препис от протокола на настоящото заседание да бъде изпратено на главния прокурор Борис Велчев. Въпреки скритата заплаха съдът удовлетвори желанието на Маргарита Раева.

Съдебната битка продължава на 22 февруари. По информация на Haskovo.net от Софийския централен затвор Будимир Куйович съди и други журналисти от Хасково. За тях обаче все още няма насрочени процеси.

Тодор Кръшков

 

Христо Христов и адвокатката му Маргарита Раева
Адвокатката на Куйович Елеонора Дулендарова (на преден план)
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
13 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
13 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
13 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
13 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
13 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
13 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
13 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
13 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
13 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
13 апр 2021
Последни новини