От х:

Днес в x:

Членовете на СИК в Хасково на обучение за вота идната неделя

    Общинската избирателна комисия в Хасково провежда обучение днес за членовете на секционните избирателни комисии в зала“Дружба“, където ОИК заседава. Участниците в организацията и провеждането на вота за избор на кмет, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври, са разпределени в две сесии. Тези, които са в СИК до номер 80 са на демонстрацията преди обед, а останалите до 149 секция- следобед.

    Обучението се заплаща по  40 лв.

    Сред важните инструкции, които получиха от председателят на ОИК - Хасково Добромир Якимов, е за дописване на избиратели под черта в протокола. Той даде пример с отказ да се подаде вот за кмет на община или за кмет на кметство.

    При отказ на машина или поради дефектна ролка, която прави бюлетината нечетима, каквито случаи той цитира от предходния вот, бюлетината също трябва да бъде прикрепена към протокола. Тогава следва гласоподавателя да бъде допуснат отново да гласува, за което трябва да има присъствие на  2/3 от членовете на секцията.

    Предстоящите избори ще са първите местни, на които избирателите ще гласуват и на хартия, и с машини. В секциите ще има две отделни урни за направени вот.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Фа
      ФайХуй
      6 0
      13:43, 21 окт 2023
      Само не разбрах резултатите казаха ли ги или другата седмица ще ги съобщят.ИИИ не се притеснявайте все някоя сглобка ще ва оправи.Да речем Наско Промяната Ставри Кокаколамен Умното и на дон Пейо хората.А на бас
    • 2
      Де
      Де
      3 -1
      22:01, 21 окт 2023
      Дечев отиваш си , боклук....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини