От х:

Днес в x:

Отказ за регистрация на коалиция „Спаси Хасково“ за участие в изборите със съветническа листа

Местната коалиция „Спаси Хасково“ (ПСД, ССД) получи отказ за регистрация за участите на изборите през октомври със съветническа листа от Общинската избирателна комисия. Причината за отказа е, че и след дадения от Комисията тридневен срок от коалицията не са поправили наименованието й така, че да отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

„Наименованието на местна коалиция съдържа само наименованието или абревиатурата на една от участващите в нея партии или коалиции регистрирани в ЦИК. Към наименованието на местната коалиция не може да се добавят други думи, букви, цифри и знаци. Наименованието или абревиатурата на участващите в местната коалиция партии и коалиции може да се добавя в скоби към наименованието или абревиатурата на местната коалиция“, пише в мотива за отказ. Решението може да бъде обжалвано пред ЦИК.

В последния ден за регистрация на партиите и коалициите за участие в местния вот, от КП „БСП за България“ получиха решение за регистрация за участието им в състезанието и за кметския стол на Хасково.

Общо 14 партии и коалиции ще участват на изборите за кмет на Хасково, една е регистрация на инициативен комитет.

Срокът за подаване на заявките в ОИК е до 26 септември.

В селата Любеново и  Момино няма да се провежда избор на кмет на кметство поради липса на 100 регистрирани лица в същите населени места съгласно ИК, съобщават от Комисията.

Преки избори за кметове на кметства ще бъдат провеждани в следните населени места на територията на община Хасково, а именно: с. Александрово, с. Брягово, с. Войводово, с. Въгларово, с. Гарваново, с. Големанци, с. Горно Войводино, с. Гълъбец, с. Динево, с. Долно Войводино, с. Долно Големанци, с. Елена, с. Зорница, с. Клокотница, с. Книжовник, с. Козлец, с. Конуш, с. Корен, с. Криво поле, с. Малево, с. Манастир, с. Мандра, с. Маслиново, с. Николово, с. Нова Надежда, с. Орлово, с. Подкрепа, с. Стамболийски, с. Стойково, с. Текето, с. Тракиец, с. Узунджово, с. Широка поляна, с. Родопи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Сп
    Спасяван
    66 -7
    09:25, 19 сеп 2023
    И това са хора , които искат да управляват града, а една свястна регистрация могат да направят.
  • 2
    Gh
    ghkk
    25 -5
    11:00, 19 сеп 2023
    Отиват да си регистрират партията - Име - Спаси Хасково - Прекалено дълго не може, опитайте пак...
    Име - Спаси Хасково- Прекалено дълго не може, опитайте пак... , абе ние сме над нещата, нека да си остане така ...
    • Ан
      антимишок
      5 -15
      11:17, 19 сеп 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Hj
      hjlk
      1 0
      16:25, 19 сеп 2023
      Не всеки мой втори пост е с правописна грешка във феисбука ...
      Някой сети ли се, за кой говоря :)
  • 3
    Ив
    Иван
    31 -1
    11:39, 19 сеп 2023
    Радвам се, че такъв "збирщаин" от хора няма да се явяват на тези избори! С огромно его и претенции, а една регистрация не могат да направят. И такива хора искат да управляват града?! Боже, прибери си версиите!
  • 4
    См
    Смях
    31 -1
    11:51, 19 сеп 2023
    Чета изказването им как закона бил срещу тях....
    Добър или лош законът си е закон. Дали са ти време да си поправиш регистрацията. Като не ти стига акъла, не се занимавай. Поне един свестен юрист трябва да имат зад гърба си. Но то като видиш хората в коалицията какво друго да очакваш. На маса лесно се говори и се оправя всичко в държавата. На практика си трябва дупе.
  • 5
    Ив
    Иван
    19 -1
    13:56, 19 сеп 2023
    Виждам, че сайта подкрепя "Спаси Хасково" и изобщо е "умнокрасив". Но редно беше да дадете възможност за коментарии и в съседната дописка, където спасителите били доказали, че изборния закон е срещу тях. Абе на "калпав моряк водораслите му пречат"! И нито капка съмнение, че са некадърни...
  • 6
    Ва
    Вальо
    22 -1
    14:33, 19 сеп 2023
    За тези първоначлно мислех, че ще ги бъде, но като видях ония дето бил екс депутат за 2 месеца от партията на русофила Стефан Янев. Издигат кмет, който е подкрепен от БСП. Вижданията им западни, а хората източни.
  • 7
    Dh
    dhffjh
    15 -2
    16:27, 19 сеп 2023
    Още не са започнали да управляват, а вече законите се газят, много нагли типове, повръща ми се от вас.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини