От х:

Днес в x:

Доброволци облагородяват площада на с.Долно Войводино

    Неколцина доброволци се включиха днес в кампанията по облагородяването на площадчето в село Долно Войводино. Акцията е част от проекта „Граждански бюджети“, който се изпълнява от Фондация ХАЛЛО в партньорство с Община Хасково.

    Преди да се стигне до днешния ден-на реална работа на терен, през пролетта от малките населени места в общината и Хасково хората направиха предложения с описание на това какво искат да се промени в средата, в която минава ежедневието им. За втора поредна година инициативите бяха не само номинирани, а и избрани през онлайн гласуване от местните хора.

    Населението на с.Долно Войводино беше сред най-активното в предложенията за финансиране през „Гражданските бюджети“, по които се отпускат до 3 хил.лева за реализацията на местните инициативи.

    При първоначалния сондаж на подадените предложения междуведомствената комисия, с участието на експерти от различни сфери, прецени, че по едно от предложенията в село Долно Войводино могат да се реализират с подкрепата на Общината и Сдружение БГ Бъди активен в кампанията "Искам да съм полезен ...Рециклирай“.

    Така днес сутринта се пристъпи към съществената промяна. От рано доброволците започнаха почистването на площада от поникналите треви между плочките. Следва заравняване на терена и подготовка на кофражи. След това ще бъде положен бетон, разместените плочки ще се пренаредят, а счупените ще се заменят с нови. Предвижда се да се ремонтират парапетите и стълбите. Допълнително ще бъдат сложени и кошчета за отпадъци и информационни табели.

    И докато едните работеха здраво, други даваха акъл, защото "и това е помощ", шегуваха се зяпачите.

    А доброволците, които се включиха днес, са твърдо решени да доведат нещата докрай. Редом един до друг в разчистването застанаха настоящия кмет на селото и бившата кметица и Неше Мурад, чиято всъщност е идеята за обновяването. 

    Акцията по реновиране на площадката продължава и през следващите дни и всеки, които иска да се включи в нея с доброволен труд, е добре дошъл.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини