От х:

Днес в x:

20 предложения за облагородяване на 3 хасковски села

20 предложения са постъпили за финансиране по Програмата за граждански бюджети. Те касаят облагородяване на хасковските села Войводово, Малево и Стамболийски, съобщиха от община Хасково.

Предложенията са избрани за гласуване след срещи и консултации с екипа на проекта.

Идеите са за ремонти на читалища, киносалон, облагородяване на пространства пред сгради и паркове, издаване на книга, монтиране на видеонаблюдение, организиране на празненства. По предварителна оценка сумите за реализирането им варират от 120 до 1000 лв. Общата сума за реализиране на предложените граждански инициативи в трите села възлиза на 8430 лв. при планиран бюджет от 3000 лв.

За всяко от трите села е предвиден бюджет в размер на 1000 лв. А изборът за кои предложения да бъдат изразходвани тези средства ще бъде направен от жителите на трите села. Право на глас имат жителите с постоянен адрес, тези с настоящ адрес и постоянно пребиваващите (за период по-голям от 2 години) в съответното село. Всеки жител може да гласува само за едно предложение от неговото село.

Гласуването ще се проведе в периода от 10 до 20 август 2021 година.

А с предложенията за граждански инициативи можете да се запознаете както следва:

- за село Войводово - тук

- за село Малево - тук

- за село Стамболийски - тук

Проект „Инициатива за граждански бюджети“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 7000 €, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП чрез Фонд Активни граждани. Основната цел на проект „Инициатива за граждански бюджети“ е участие на гражданите при вземане на решения по обществени политики. Проектът се изпълнява от Фондация ХАЛО 2019 в партньорство с Община Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Кю
    Кюмуров
    12 0
    13:40, 6 авг 2021
    Не можах да разбера с тези 1000 лв какво ще направят. По голяма тъпотия скоро не съм чел.
  • 2
    Ха
    хаха
    14 0
    14:55, 6 авг 2021
    първо да ги облагородят откъм население тези села!
  • 3
    Ки
    Кислорода
    13 0
    15:47, 6 авг 2021
    То бива бива ама по смешна работа не бях чел скоро,какво ще облагородяват с тези пари от тази скъпотия,те за никъде няма да стигнат.Селата са толкова занемарени че се едно там не живеят хора.А държавата два пъти избори може да прави.
    • 12
      123
      6 0
      19:37, 6 авг 2021
      Няма хора само тъмно зелени са по селата крадат и чупят всичко.
Последни новини