От х:

Днес в x:

12 °C

Готова е нова фитнес площадка край "Дунав" и "Стара планина"

  Нова фитнес площадка вече е готова за използване от спортуващи. Тя се намира в градинката край кръстовището на улиците "Дунав" и "Стара планина".

  Изграждането на площадката е гражданска инициатива и тя е финансирана от община Хасково. Идеята за строежа е на "Инър Уил клуб" Хасково. Там са монтирани фитнес уреди, изградена е тартанова настилка. Останали са някои довършителни дейности. Трябва да се поставят пейки, да се вградят още бордюри и озеленяване.

  За първа година община Хасково финансира граждански инициативи за изграждането на детски площадки, зони за отдих и спорт.

  "Главното е, че се разчита на инициативността на гражданите, на тяхното желание да живеят в един по-хубав и уреден град", каза кметът на общината Добри Беливанов. Той добави, че интересът на кандидатите беше изключително голям за разпределението на отделените общо 200 000 лева. Одобрени са 33 проекта общо в града и селата на общината. Остана резерв от 2 700 лева. 14 от проектите са в Хасково, останалите 19 са в селата на общината. Максималното финансиране от общината е до 10 000 лева. 

  Освен сдружения на граждани за благоустрояване на междублокови пространства са одобрени проекти на църковното настоятелство на храм „Св. Архангел Михаил“. Те инициират обновяване на парковото пространство в района на параклиса „Свети Спас“ в парк „Ямача“, одобрен е и проектът на църковното настоятелство в село Тракиец, където се изгражда детска площадка до параклиса „Света Ана“, финансира се и проектът на църковното настоятелство в село Мандра за изграждането на детска площадка за игра.

  Площадки за игра на децата и за отдих по тази инициатива се правят в селата Книжовник, Стамболийски, Криво поле, Тракиец, Войводово, Стойково, Родопи, Любеново, Долно Големанци, Малево и Орлово, а в Брягово и Долно Войводино са предвидени по две площадки. Финансира се облагородяване на гробищния парк в село Мандра.
  Има и одобрени проекти на настоятелствата на детски градини - 16-та "Славейче" и на 22-ра "Звънче" за нови кътове за игра в дворовете на градините.

  В някои от проектите е допуснато съфинансиране от инициаторите, в голямата си част собственото участие на кандидатстващите е сведено до участие в поддържката на новите съоръжения и новопосадената растителност.

  Финансирани  са проекти на Ротари клуб "Хасково-Аида" за доизграждане и рехабилитация на спортна площадка в парк "Кенана" и за обновяване на детска площадка в зоопарк "Кенана".

  Напълно готови са площадките в село Тракиец, Брягово, Долно Войводино. Останалите са в различен етап на строителство и трябва да бъдат завършени до края на годината.

  Община Хасково по друга своя инициатива построи през последната година 8 нови детски площадки и паркови зони в града за над 370 000 лева, в това число са изградените първи  детски площадки в кварталите "Болярово" и "Хисаря". Досега там нямаше места за игра на децата. 

  Пред завършване е и големият проект за близо 4 милиона лева за благоустрояване в кварталите „Орфей“, където вече строителството приключи, в „Бадема“ и в пространството между улиците  „Одрин“, „Булаир“, „Тутракан“. Там има общо 5 нови детски площадки, тенис маси, три мултифункционални игрища с изкуствени настилки, фитнеси на открито,  зоните в кварталите са благоустроени с нови места за отдих, озеленени са имат нови паркинги тротоари улично и парково осветление.

  Haskovo.net 

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   Пе
   Петър
   11 -15
   13:11, 20 сеп 2019
   Бай Добка, тая червената скара - КЪРТИ!!! Виж коментара
   • Те
    терцата
    20 -13
    13:52, 20 сеп 2019
    И кое точно не разбрахте, обясняват че не е довършено? Вярно е доста такива места се направиха в Хасково. Дано уважаемия " избирател" се сети кой ги направи и да не вярва на ония дето ще му обещаят да му увеличат пенсията, да докарат тълпи инвеститори които да открият Млада гвардия, Жеко Димитров и Свила едновременно
    Давай кмете с тебе сме! Смело покажи какво си направил, че народа свикна с хубавото бързо и го забрави
   • 2
    2
    11 -7
    16:45, 20 сеп 2019
    Смешното е че се опитвате да пробутате ПР матриал с човек на снимката дето вече е в отпуск защото ще се кандидатира за кмет.Първо той вече няма право да е на снимката, защото е в отпуска.Втора площатката още не е завършена, тогава какво по точно е съобщението?
  • 2
   Dd
   ddd
   19 -2
   13:15, 20 сеп 2019
   Игрището зад площадката кога ще го оправите????
  • 3
   За
   За 4 години толкова
   12 -11
   13:21, 20 сеп 2019
   Брей,каква красива голяма площадка
   • 8 ма снимка
    9 -1
    15:36, 20 сеп 2019
    Хората ще летят ли?Каква е тая алея ,където свършва на средата на парка?
  • 4
   Ни
   Никодимчо
   14 -2
   13:33, 20 сеп 2019
   Чудесия невиждана!!! Ама на 3-тата снимка "изкуството" по бялата ограда кърти...
   • Ха
    Ха-ха
    7 0
    14:56, 20 сеп 2019
    Сега го видях
   • Гю
    Гюро
    1 0
    08:14, 21 сеп 2019
    А Беливанов как го съзерцава само....
  • 5
   Чи
   Читател
   8 -8
   14:04, 20 сеп 2019
   Е това ако е площадка ще си сменя името. Какво е това изплюто и най-вече снимка да имаме. Простотия, а това червеното какво е?
   • Ни
    Никодимчо
    5 -1
    16:30, 20 сеп 2019
    Червеното е скара, естествено :) Нищо не става без мръвки на барбекютУ.
  • 6
   Бо
   бондю
   15 -9
   14:40, 20 сеп 2019
   Абе много добра новина, ама кмета така безизразно гледа, че май ПР-ката му го е довлякла до там с шамарите и го оставила да го наснимат, че избори идват. Барем някоя леля от блока да бяхте дръпнали , за калабалък , дет се вика.
  • 7
   On
   on4o on4ev
   11 -3
   15:13, 20 сеп 2019
   Много хора на откриването
   • On
    One Euro Man
    3 -1
    10:15, 21 сеп 2019
    Къде са Табакова и др. подобни да държат на Бай Добри лентата, а той да я резне, пиарката да плисне менчето, общинския оркестър да свири, танцов ансамбъл Южняче да изнесе кратка програма, поп Златко да благослови придобивката, просълзени от умиление квартални фитнес маняци заедно с колеги от Хисаря и Сточна гара едва изчакват края на милата церемония, за да се впуснат да тренират.
  • 8
   До
   Дорчо
   9 -2
   15:40, 20 сеп 2019
   Сега чакам да направят спортна площадка и на светофарите до зеленчуковия пазар. Интересно кой ще е тоя толкова мераклия да спортува дето няма да отиде но чист въздух / Кенана е само да двеста метра от тази площадка / ами ще " кове " здраве на площадка на която на петдесет метра от едната страна е бул. "България", а от другата също на петдесет метра е ул." Дунав". И двете достатъчно натоварени с бълващ полезни газове трафик.
   На това място имаше хубава квартална градинка с две, три пейки на които посядаха бабите от близкия блок. Сега бабите ще ходят да търсят пейки на Кенана, а спортистите за да не уморяват да ходят толкова далеч ще спортуват пред блока.
   • До
    Дорчо
    5 0
    15:42, 20 сеп 2019
    Извинявам се. Булеварда е "Стара Планина", а не "България", но това не го прави по-малко натоварен като трафик.
   • Да
    Да
    4 0
    16:31, 20 сеп 2019
    ама наблизо е "Самуил",нали знаеш?:)))
  • 9
   Фи
   фитнес
   5 -2
   17:05, 20 сеп 2019
   фитнес на кълба с отровни бензинови и дизелови гЪзове. Ега ти и простотията, по добре да наредят пликове с лепило и бронз за циганетата. Като онези туристи на Боровец дето налягали зад ауспуха на автобуса и като ги питали какво правят те отговорили: "Ние сме от Перник и чистия въздух ни се отразява лошо". Тъпотии и простотии. Дишайте с пълни гърди фитнес маниаци щото Кенана е много надалече.
  • 10
   Az
   Az
   5 -3
   17:23, 20 сеп 2019
   Ако спрете и онази с котките, дето им строи къщи от кашони и ги храни точно на тази площадка, ще спасите доста хора и особено децата от бълхи и болести.
  • 11
   Вм
   вместо некролог
   10 -4
   18:46, 20 сеп 2019
   Ето с изпълнението на такива грандиозни проекти се печелят избори за втори мандат. Давай, кмете, ние - Гела, жена му, пиарката и останалите опечалени сме зад теб !
  • 12
   Го
   Гошо
   4 -4
   20:21, 20 сеп 2019
   Този кмет ли е бил? Божеееее... Добре, че съм се махнал от Хасково преди 10 год.
  • 13
   Жо
   Жорката
   7 -3
   20:27, 20 сеп 2019
   Кмете кмете все едно откриваш площадка в Чернобил поне един нещастник не намерили да му дадеш 5 лева да се снима с тебе. Жалка картина.

  Хороскоп за 18.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
  18 окт 2019
  Последни новини