От х:

Днес в x:

8 °C

Готова е нова фитнес площадка край "Дунав" и "Стара планина"

    Нова фитнес площадка вече е готова за използване от спортуващи. Тя се намира в градинката край кръстовището на улиците "Дунав" и "Стара планина".

    Изграждането на площадката е гражданска инициатива и тя е финансирана от община Хасково. Идеята за строежа е на "Инър Уил клуб" Хасково. Там са монтирани фитнес уреди, изградена е тартанова настилка. Останали са някои довършителни дейности. Трябва да се поставят пейки, да се вградят още бордюри и озеленяване.

    За първа година община Хасково финансира граждански инициативи за изграждането на детски площадки, зони за отдих и спорт.

    "Главното е, че се разчита на инициативността на гражданите, на тяхното желание да живеят в един по-хубав и уреден град", каза кметът на общината Добри Беливанов. Той добави, че интересът на кандидатите беше изключително голям за разпределението на отделените общо 200 000 лева. Одобрени са 33 проекта общо в града и селата на общината. Остана резерв от 2 700 лева. 14 от проектите са в Хасково, останалите 19 са в селата на общината. Максималното финансиране от общината е до 10 000 лева. 

    Освен сдружения на граждани за благоустрояване на междублокови пространства са одобрени проекти на църковното настоятелство на храм „Св. Архангел Михаил“. Те инициират обновяване на парковото пространство в района на параклиса „Свети Спас“ в парк „Ямача“, одобрен е и проектът на църковното настоятелство в село Тракиец, където се изгражда детска площадка до параклиса „Света Ана“, финансира се и проектът на църковното настоятелство в село Мандра за изграждането на детска площадка за игра.

    Площадки за игра на децата и за отдих по тази инициатива се правят в селата Книжовник, Стамболийски, Криво поле, Тракиец, Войводово, Стойково, Родопи, Любеново, Долно Големанци, Малево и Орлово, а в Брягово и Долно Войводино са предвидени по две площадки. Финансира се облагородяване на гробищния парк в село Мандра.
    Има и одобрени проекти на настоятелствата на детски градини - 16-та "Славейче" и на 22-ра "Звънче" за нови кътове за игра в дворовете на градините.

    В някои от проектите е допуснато съфинансиране от инициаторите, в голямата си част собственото участие на кандидатстващите е сведено до участие в поддържката на новите съоръжения и новопосадената растителност.

    Финансирани  са проекти на Ротари клуб "Хасково-Аида" за доизграждане и рехабилитация на спортна площадка в парк "Кенана" и за обновяване на детска площадка в зоопарк "Кенана".

    Напълно готови са площадките в село Тракиец, Брягово, Долно Войводино. Останалите са в различен етап на строителство и трябва да бъдат завършени до края на годината.

    Община Хасково по друга своя инициатива построи през последната година 8 нови детски площадки и паркови зони в града за над 370 000 лева, в това число са изградените първи  детски площадки в кварталите "Болярово" и "Хисаря". Досега там нямаше места за игра на децата. 

    Пред завършване е и големият проект за близо 4 милиона лева за благоустрояване в кварталите „Орфей“, където вече строителството приключи, в „Бадема“ и в пространството между улиците  „Одрин“, „Булаир“, „Тутракан“. Там има общо 5 нови детски площадки, тенис маси, три мултифункционални игрища с изкуствени настилки, фитнеси на открито,  зоните в кварталите са благоустроени с нови места за отдих, озеленени са имат нови паркинги тротоари улично и парково осветление.

    Haskovo.net 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (22)

    • 1
      Пе
      Петър
      11 -15
      13:11, 20 сеп 2019
      Бай Добка, тая червената скара - КЪРТИ!!! Виж коментара
      • Те
        терцата
        20 -13
        13:52, 20 сеп 2019
        И кое точно не разбрахте, обясняват че не е довършено? Вярно е доста такива места се направиха в Хасково. Дано уважаемия " избирател" се сети кой ги направи и да не вярва на ония дето ще му обещаят да му увеличат пенсията, да докарат тълпи инвеститори които да открият Млада гвардия, Жеко Димитров и Свила едновременно
        Давай кмете с тебе сме! Смело покажи какво си направил, че народа свикна с хубавото бързо и го забрави
      • 2
        2
        11 -7
        16:45, 20 сеп 2019
        Смешното е че се опитвате да пробутате ПР матриал с човек на снимката дето вече е в отпуск защото ще се кандидатира за кмет.Първо той вече няма право да е на снимката, защото е в отпуска.Втора площатката още не е завършена, тогава какво по точно е съобщението?
    • 2
      Dd
      ddd
      19 -2
      13:15, 20 сеп 2019
      Игрището зад площадката кога ще го оправите????
    • 3
      За
      За 4 години толкова
      12 -11
      13:21, 20 сеп 2019
      Брей,каква красива голяма площадка
      • 8 ма снимка
        9 -1
        15:36, 20 сеп 2019
        Хората ще летят ли?Каква е тая алея ,където свършва на средата на парка?
    • 4
      Ни
      Никодимчо
      14 -2
      13:33, 20 сеп 2019
      Чудесия невиждана!!! Ама на 3-тата снимка "изкуството" по бялата ограда кърти...
      • Ха
        Ха-ха
        7 0
        14:56, 20 сеп 2019
        Сега го видях
      • Гю
        Гюро
        1 0
        08:14, 21 сеп 2019
        А Беливанов как го съзерцава само....
    • 5
      Чи
      Читател
      8 -8
      14:04, 20 сеп 2019
      Е това ако е площадка ще си сменя името. Какво е това изплюто и най-вече снимка да имаме. Простотия, а това червеното какво е?
      • Ни
        Никодимчо
        5 -1
        16:30, 20 сеп 2019
        Червеното е скара, естествено :) Нищо не става без мръвки на барбекютУ.
    • 6
      Бо
      бондю
      15 -9
      14:40, 20 сеп 2019
      Абе много добра новина, ама кмета така безизразно гледа, че май ПР-ката му го е довлякла до там с шамарите и го оставила да го наснимат, че избори идват. Барем някоя леля от блока да бяхте дръпнали , за калабалък , дет се вика.
    • 7
      On
      on4o on4ev
      11 -3
      15:13, 20 сеп 2019
      Много хора на откриването
      • On
        One Euro Man
        3 -1
        10:15, 21 сеп 2019
        Къде са Табакова и др. подобни да държат на Бай Добри лентата, а той да я резне, пиарката да плисне менчето, общинския оркестър да свири, танцов ансамбъл Южняче да изнесе кратка програма, поп Златко да благослови придобивката, просълзени от умиление квартални фитнес маняци заедно с колеги от Хисаря и Сточна гара едва изчакват края на милата церемония, за да се впуснат да тренират.
    • 8
      До
      Дорчо
      9 -2
      15:40, 20 сеп 2019
      Сега чакам да направят спортна площадка и на светофарите до зеленчуковия пазар. Интересно кой ще е тоя толкова мераклия да спортува дето няма да отиде но чист въздух / Кенана е само да двеста метра от тази площадка / ами ще " кове " здраве на площадка на която на петдесет метра от едната страна е бул. "България", а от другата също на петдесет метра е ул." Дунав". И двете достатъчно натоварени с бълващ полезни газове трафик.
      На това място имаше хубава квартална градинка с две, три пейки на които посядаха бабите от близкия блок. Сега бабите ще ходят да търсят пейки на Кенана, а спортистите за да не уморяват да ходят толкова далеч ще спортуват пред блока.
      • До
        Дорчо
        5 0
        15:42, 20 сеп 2019
        Извинявам се. Булеварда е "Стара Планина", а не "България", но това не го прави по-малко натоварен като трафик.
      • Да
        Да
        4 0
        16:31, 20 сеп 2019
        ама наблизо е "Самуил",нали знаеш?:)))
    • 9
      Фи
      фитнес
      5 -2
      17:05, 20 сеп 2019
      фитнес на кълба с отровни бензинови и дизелови гЪзове. Ега ти и простотията, по добре да наредят пликове с лепило и бронз за циганетата. Като онези туристи на Боровец дето налягали зад ауспуха на автобуса и като ги питали какво правят те отговорили: "Ние сме от Перник и чистия въздух ни се отразява лошо". Тъпотии и простотии. Дишайте с пълни гърди фитнес маниаци щото Кенана е много надалече.
    • 10
      Az
      Az
      5 -3
      17:23, 20 сеп 2019
      Ако спрете и онази с котките, дето им строи къщи от кашони и ги храни точно на тази площадка, ще спасите доста хора и особено децата от бълхи и болести.
    • 11
      Вм
      вместо некролог
      10 -4
      18:46, 20 сеп 2019
      Ето с изпълнението на такива грандиозни проекти се печелят избори за втори мандат. Давай, кмете, ние - Гела, жена му, пиарката и останалите опечалени сме зад теб !
    • 12
      Го
      Гошо
      4 -4
      20:21, 20 сеп 2019
      Този кмет ли е бил? Божеееее... Добре, че съм се махнал от Хасково преди 10 год.
    • 13
      Жо
      Жорката
      7 -3
      20:27, 20 сеп 2019
      Кмете кмете все едно откриваш площадка в Чернобил поне един нещастник не намерили да му дадеш 5 лева да се снима с тебе. Жалка картина.
    Последни новини