От х:

Днес в x:

Във Войводово, Малево и Стамболийски с компютри за граждански инициативи

Изображение 1 от 3

    Дарение от по един компютър получиха хасковските села Войводово, Малево и Стамболийски.

    Те са дарение от екипа на фондация ХАЛО по проект „Инициатива за граждански бюджети“, по който фондацията работи в партньорство с Община Хасково.

    Всички жители на селата ще имат осигурен свободен достъп до устройствата. Хората, които все още не умеят да работят с компютър, ще получат безплатно обучение, информира ръководителят на проекта Кристина Йорданова.

    Уроците за компютърно ограмотяване ще се провеждат по график до края на юли в читалищата в с.Малево и с.Войводово и в пенсионерския клуб в Стамболийски.

    Идеята на екипа на ХАЛО е не само да повиши компютърната грамотност на хората в трите села, но и да ги научи как да търсят финансиране, да организират и провеждат граждански инициативи, с които да облагородяват и развиват селата си.

    През лятото и есента тази година фондацията съвместно с Община Хасково ще изпълни пилотно Програма за граждански бюджети в трите села, с която ще финансира инициативи на местното население.

    Гражданските инициативи съществуват и са разпространение в целия свят още от 80-те години на миналия век, обясни Кристина Йорданова, която е управител на Фондация ХАЛО.

    Идеята на проекта е гражданите да се включат активно в решаването на проблеми на местно ниво, а общинският бюджет да стане по-разбираем за тях.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ни
      Ние
      7 -2
      12:51, 11 юни 2021
      Ние, членовете на клуба на пенсионера "Forever jung over 75" с филиали в Малево, Войводово и Стамболийски с огромно вълнение прочетохме новината, че ни е предоставена безвъзмездно възможността за компютърно ограмотяване и в последствие да можем и да работим с устройствата. Ето, още една наша детска мечта е на път да се сбъдне. Хвала на инициаторите.
    • 2
      Па
      Панаетюф Теню ут Гереня
      2 -2
      12:57, 11 юни 2021
      Я още в казармата си бя.ф нап.раил скайп, ма га няма устройства, ко да пра.я. Надявам са и в мой.то село компютърно до на ограмотят, чи да си чата с няква огън малевка.
    Последни новини