От х:

Днес в x:

38 °C

Във Войводово, Малево и Стамболийски с компютри за граждански инициативи

Изображение 1 от 3

  Дарение от по един компютър получиха хасковските села Войводово, Малево и Стамболийски.

  Те са дарение от екипа на фондация ХАЛО по проект „Инициатива за граждански бюджети“, по който фондацията работи в партньорство с Община Хасково.

  Всички жители на селата ще имат осигурен свободен достъп до устройствата. Хората, които все още не умеят да работят с компютър, ще получат безплатно обучение, информира ръководителят на проекта Кристина Йорданова.

  Уроците за компютърно ограмотяване ще се провеждат по график до края на юли в читалищата в с.Малево и с.Войводово и в пенсионерския клуб в Стамболийски.

  Идеята на екипа на ХАЛО е не само да повиши компютърната грамотност на хората в трите села, но и да ги научи как да търсят финансиране, да организират и провеждат граждански инициативи, с които да облагородяват и развиват селата си.

  През лятото и есента тази година фондацията съвместно с Община Хасково ще изпълни пилотно Програма за граждански бюджети в трите села, с която ще финансира инициативи на местното население.

  Гражданските инициативи съществуват и са разпространение в целия свят още от 80-те години на миналия век, обясни Кристина Йорданова, която е управител на Фондация ХАЛО.

  Идеята на проекта е гражданите да се включат активно в решаването на проблеми на местно ниво, а общинският бюджет да стане по-разбираем за тях.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ни
   Ние
   7 -2
   12:51, 11 юни 2021
   Ние, членовете на клуба на пенсионера "Forever jung over 75" с филиали в Малево, Войводово и Стамболийски с огромно вълнение прочетохме новината, че ни е предоставена безвъзмездно възможността за компютърно ограмотяване и в последствие да можем и да работим с устройствата. Ето, още една наша детска мечта е на път да се сбъдне. Хвала на инициаторите.
  • 2
   Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   2 -2
   12:57, 11 юни 2021
   Я още в казармата си бя.ф нап.раил скайп, ма га няма устройства, ко да пра.я. Надявам са и в мой.то село компютърно до на ограмотят, чи да си чата с няква огън малевка.
  Последни новини