От х:

Днес в x:

24 °C

22 проекта по "Граждански инициативи" ще финансира община Хасково

Община Хасково ще финансира 22 проектни предложения на граждани от бюджета си по програма „Граждански инициативи 2020“, съобщиха от община Хасково.

До 20.08.2020 г. граждански сдружения, неправителствени организации, инициативни групи и църковни настоятелства имаха възможност да кандидатстват за финансиране на малки проекти за подобряване на състоянието на публична общинска собственост – междублокови пространства, зони за отдих, детски площадки и други.

Общият размер на финансирането по обявената първа покана за кандидатстване е 100 000 лева, от които 70 000 лева са предназначени за финансиране на проектни идеи в рамките на град Хасково и 30 000 лева - за населените места в общината.

В община Хасково постъпиха 25 проектни предложения. Комисията за разпределение на финансовото подпомагане по програма "Граждански инициативи 2020", извърши оценка и класиране на постъпилите проекти.

За финансиране са предложени проектните предложения, събрали най-висок брой точки след обобщаване на индивидуалните оценки до изчерпване на финансовия ресурс по обявената покана, както следва:

На територията на гр. Хасково:

 • СС ЖК "Бадема" блок 24 - гр. Хасково - Детска площадка "Мечта";
 • Сдружение на родители при ДГ № 22 "Звънче" - Игри за всички деца;
 • ИГ "Веслец" - Детска площадка "Веслец";
 • ИГ "Орфей 39" - Обновяване на околоблоковото пространство около блок 39, жк Орфей;
 • СС „гр. Хасково, община Хасково, ЖК "Бадема", блок № 22, вх. А, Б“ - Игра и отдих;
 • ИГ "Зелен остров" - Възстановяване на зелена площ и изграждане на площадка за отдих;
 • ИГ "Георги Кирков 107-119” - Детска площадка на ул. Г. Кирков м/у № 107 и 119;
 • ИГ Каменни - Детска площадка "Каменни".

На територията на населените места в общината:

 • ИГ "Козлец", с. Козлец - Зона за отдих и спорт на открито "Козлец";
 • ИГ "Гълъбец", с. Гълъбец - Детска радост;
 • ИГ "Аязмото", с. Тракиец - Кът за отдих "Аязмото";
 • ИГ "По-добра среда за нашите деца", с.Узунджово ДГ 21 - По-добра среда за нашите деца;
 • ИГ "Книжовник 1", с. Книжовник - Весели игри в парка;
 • ИГ "Детски кът Долно Войводино", с. Долно Войводино - Детска площадка "Горско вълшебство".

В списък на резервни проектни предложения са:

 • СС гр. Хасково, ул. Ком № 2 вх. Б, вх. В, вх. Г - Детски рай;
 • СС "Куба 8" - гр. Хасково, ул. Св. Св. Кирил и Методий 112 - Спорт заедно "Шах и табла";
 • Фондация Хало 2019 - Нашата градинка - любимо място за отдих и почивка;
 • ИГ "Искра" - Обновяване на детска площадка на ул. "Червена стена" бл. 17;
 • ИГ „Сдружение на етажните собственици бул. "Г.С Раковски" № 3“ - "Зелен оазис";
 • СС "Прогрес - гр. Хасково, Ком 6“ - Детска площадка Ком 4-6;
 • ИГ "Доброволци-3", с. Брягово - Спортен кът "Олимпийци";
 • ИГ "Мандра 1", с. Мандра - Приключение в природата.

Отхвърлени са три проектни предложения:

 • Сдружение Ротари клуб Хасково-Аида - Благоустрояване и подобряване на състоянието на градската и околната среда в района м/у ул. "Стара планина", ул. "Ген. Карцов" и ул. "Оборище" 18-20;
 • СС гр. Хасково, общ. Хасково, ул. "Гюмюрджина" № 3 - Детска площадка с благоустройство;
 • Инициативна група "Аз обичам Хасково" - Аз обичам Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Па
  Падение
  2 0
  09:57, 10 сеп 2020
  А кмета с 8 клас от с. Конуш Златко Латунов-Гаганела какво направи?
  • Зе
   Зеков
   0 0
   11:31, 10 сеп 2020
   Приятелите му и 8 клас нямат.
 • 2
  Чудно по законите на коя математика пресметнахте, че 8 проекта от Хасково и 6 проекта от селата, прави сбор от 22 проекта, които ще финансира общината???

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини