От х:

Днес в x:

0 °C

22 проекта по "Граждански инициативи" ще финансира община Хасково

Община Хасково ще финансира 22 проектни предложения на граждани от бюджета си по програма „Граждански инициативи 2020“, съобщиха от община Хасково.

До 20.08.2020 г. граждански сдружения, неправителствени организации, инициативни групи и църковни настоятелства имаха възможност да кандидатстват за финансиране на малки проекти за подобряване на състоянието на публична общинска собственост – междублокови пространства, зони за отдих, детски площадки и други.

Общият размер на финансирането по обявената първа покана за кандидатстване е 100 000 лева, от които 70 000 лева са предназначени за финансиране на проектни идеи в рамките на град Хасково и 30 000 лева - за населените места в общината.

В община Хасково постъпиха 25 проектни предложения. Комисията за разпределение на финансовото подпомагане по програма "Граждански инициативи 2020", извърши оценка и класиране на постъпилите проекти.

За финансиране са предложени проектните предложения, събрали най-висок брой точки след обобщаване на индивидуалните оценки до изчерпване на финансовия ресурс по обявената покана, както следва:

На територията на гр. Хасково:

 • СС ЖК "Бадема" блок 24 - гр. Хасково - Детска площадка "Мечта";
 • Сдружение на родители при ДГ № 22 "Звънче" - Игри за всички деца;
 • ИГ "Веслец" - Детска площадка "Веслец";
 • ИГ "Орфей 39" - Обновяване на околоблоковото пространство около блок 39, жк Орфей;
 • СС „гр. Хасково, община Хасково, ЖК "Бадема", блок № 22, вх. А, Б“ - Игра и отдих;
 • ИГ "Зелен остров" - Възстановяване на зелена площ и изграждане на площадка за отдих;
 • ИГ "Георги Кирков 107-119” - Детска площадка на ул. Г. Кирков м/у № 107 и 119;
 • ИГ Каменни - Детска площадка "Каменни".

На територията на населените места в общината:

 • ИГ "Козлец", с. Козлец - Зона за отдих и спорт на открито "Козлец";
 • ИГ "Гълъбец", с. Гълъбец - Детска радост;
 • ИГ "Аязмото", с. Тракиец - Кът за отдих "Аязмото";
 • ИГ "По-добра среда за нашите деца", с.Узунджово ДГ 21 - По-добра среда за нашите деца;
 • ИГ "Книжовник 1", с. Книжовник - Весели игри в парка;
 • ИГ "Детски кът Долно Войводино", с. Долно Войводино - Детска площадка "Горско вълшебство".

В списък на резервни проектни предложения са:

 • СС гр. Хасково, ул. Ком № 2 вх. Б, вх. В, вх. Г - Детски рай;
 • СС "Куба 8" - гр. Хасково, ул. Св. Св. Кирил и Методий 112 - Спорт заедно "Шах и табла";
 • Фондация Хало 2019 - Нашата градинка - любимо място за отдих и почивка;
 • ИГ "Искра" - Обновяване на детска площадка на ул. "Червена стена" бл. 17;
 • ИГ „Сдружение на етажните собственици бул. "Г.С Раковски" № 3“ - "Зелен оазис";
 • СС "Прогрес - гр. Хасково, Ком 6“ - Детска площадка Ком 4-6;
 • ИГ "Доброволци-3", с. Брягово - Спортен кът "Олимпийци";
 • ИГ "Мандра 1", с. Мандра - Приключение в природата.

Отхвърлени са три проектни предложения:

 • Сдружение Ротари клуб Хасково-Аида - Благоустрояване и подобряване на състоянието на градската и околната среда в района м/у ул. "Стара планина", ул. "Ген. Карцов" и ул. "Оборище" 18-20;
 • СС гр. Хасково, общ. Хасково, ул. "Гюмюрджина" № 3 - Детска площадка с благоустройство;
 • Инициативна група "Аз обичам Хасково" - Аз обичам Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Па
  Падение
  2 0
  09:57, 10 сеп 2020
  А кмета с 8 клас от с. Конуш Златко Латунов-Гаганела какво направи?
  • Зе
   Зеков
   0 0
   11:31, 10 сеп 2020
   Приятелите му и 8 клас нямат.
 • 2
  Чудно по законите на коя математика пресметнахте, че 8 проекта от Хасково и 6 проекта от селата, прави сбор от 22 проекта, които ще финансира общината???

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини