От х:

Днес в x:

Ученици представиха решенията си по еко проблеми

    37 са случаите на незаконна сеч, които са засечени от служителите на общинската лесничейска служба в Хасково от началото на 2021 година до април. Данните са част от доклада на един от отборите, които взеха участие на днешния екологичен фестивал „Еко шампиони“. В надпреварата участваха общо пет отбора „Дървета“ Пластмаса, „Уран“, „Сметища“ и „Бездомни животни“ от хасковското училище „Паисий Хилендарски“. Учениците представиха проектите си, за чиято разработка са правили собствени проучвания по темите, чрез аудио-визуални материали.

    Младите хора споделиха с публиката и журито и решенията, които според тях, могат да се приложат за решаване на проблемите по еко тематиката, по която са работили.

    Фаворит на публиката стана  отбор „Бездомни животни“, а на журито – отбор „Дървета“. За всички млади еколози имаше награди, които връчи кметът на община Хасково Станислав Дечев.

    Проектът „Еко Шампиони“ е финансиран чрез Фонд Активни граждани и се изпълнява от български и норвежки партньори. В него от Хасково участва Фондация ХАЛО 2019.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини