От х:

Днес в x:

Децата от училище „Паисий“ в Хасково и от с.Стамболийски събират ненужните бутилки в Шишеяди

    С грижа за опазване на околната среда и за възпитание на подрастващите да ценят и пазят природата на родното си място, вторият за Хасково Шишеяд е бе поставен днес в СУ „Св. П. Хилендарски“. Така училището се включи в кампанията „Искам да съм полезен... Рециклирай ме!“.

    Поставянето на Шишеяда се превърна в празник за учениците, които се включиха и във викторина с награди. Отговаряйки на въпроси те научиха повече за вредите, които пластмасата нанася на природата и на хората.

    След това отново с игри научиха как правилно да ползваш арт инсталацията – всяка пластмасова бутилка трябва да бъде добре смачкана преди да се постави вътре. За по-малко от 10 минути учениците успяха да „нахранят“ Шишеяда.

    Арт инсталацията за разделно събиране на пластмасови бутилки намери свой дом и в с. Стамоблийски. Под ръководстовото на координатора на кампанията там Жени Димитрова в центъра на селото бяха монтирани и две кошчета за разделно събиране на отпадъци, както и креативни информационни табели.

    Двете инициативи са под организацията на Фондация ХАЛО, която е местният партньор на сдружение “БГ Бъди активен” в кампанията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини