От х:

Днес в x:

Междублоковото пространство на бул. „Васил Левски“ 61-63 е напълно обновено и облагородено

    Приключи проектът на Община Хасково за Благоустрояване на междублоковото пространство на жилищните блокове на бул. „В. Левски“ № 61-63. Сменени са съществуващите водопроводи и канализацията. Изградени са сградни водопроводни и канализационни отклонения, направено е отводняване на терените. Направени са вътрешни улици, двата основни съществуващи автомобилни достъпа са запазени като местоположение, а паркингите се възстановени и обновени. Осветителната инсталация е изцяло сменена с модерни и икономични тела.

    В района са изградени нови детски площадки, съобразени с нормите за безопасност, спортна зона с фитнес на открито, кът за отдих и други придобивки.

    „Благоустрояването на междублоковите пространства е основна политика на Община Хасково. За нас е важно да изпълним проекти, които включват цялостна подмяна на подземната инфраструктура, на осветлението и облагородяване на пространството. Само така реално се подобряват условията на живот в кварталите, когато имаме нови водопроводи, канализация, осветление и надземни съоръжения. Затова продължаваме да работим и по европейски програми за подобряване на градската среда, за да се възползваме от възможностите, които дават и да променим кварталите в Хасково“, коментира кметът Станислав Дечев.

    От Общинската администрация припомниха, че общата стойност на проекта е 995 817,49 лв. без ДДС. Средствата са от бюджета на Общината. Строителството започна в средата на октомври миналата година. Срокът за изпълнение беше 420 календарни дни, но приключи много преди крайния срок.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини