От х:

Днес в x:

ВиК развъртя метлата-погват длъжниците в целия град

Инкасатор Румяна Кирчева по време на проверка на улица "Тимок". От днес сте задължени да пускате безпрепятствено в жилището си хората които носят този знак/сн.2/

От днес ВиК Хасково тръгва на масирани проверки за длъжници на дружеството, които имат повече от две неплатени сметки за вода. Това информираха от пресслужбата на водното дружество. 19 оперативни групи обхващат целия град плюс селата в общината. Проверките ще са ежедневни, няма срок за кампанията. Едва след като всички длъжниците си платят или бъдат отрязани, ВиК ще започне целево следене само на абонатите които са направили най-големи сметки или редовно „забравят” плащанията за консумираната вода.

Инкасаторите ще следят и за незаконни тръбни отклонения и нелегални абонати. Спрямо такива ще се извършва незабавно прекъсване на водоподаването дори и да трябва да се разкопава за да се стигне до водопровода.

  

Съгласно новите промени в нормативната база, всеки гражданин е ДЛЪЖЕН да пусне екипите на Водното в дома си, след съответната легитимация на служителя. Екипите са облечени в специални униформи, с отличителни якета и значки. На значките пише „инкасатор”. След представяне и по документи, абонатът незабавно трябва да осигури достъп на проверяващия до водомера си, категорични са от ВиК.

Твърдата ръка на новия шеф Петко Стойчев вече се усеща

„От тук нататък ще процедираме като енергото. Спираме водата при две неплатени сметки” заканиха се от Дружеството и дадоха ясно да се разбере, че времето на компромиси е свършило.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини