От х:

Днес в x:

Кметът на Тракиец плати 16 000 лв. неустойка на общината

 Кметът на село Тракиец Красимир Бойчев е платил на община Хасково неустойка в размер на 16 000 лева за неизпълнение на задължение по договор за сеч на дърва. Гражданският иск срещу селския първенец бе заведен, след като комисия ревизира Общинското лесничейство за периода 2005 - 2007 година и бяха констатирани закононарушения при добиването на дърва за огрев.

Според доклада далаверите са ощетили общината с 64 000 лева.

Проверката е установила незаконна сеч в сечищата, предоставени на фирма "Димов-36" ЕООД, която е регистрирана на името на бащата на Красимир Бойчев.

Ревизията на Общинско лесничейство - Хасково констатират незаконосъобразен начин за приемане на дървесината, незаплащане от фирмите за придобитата в повече дървесина, продажба на цена за дървесина за огрев, вместо за реално придобита целулоза, за несъбиране на тарифни такси, както и за допускане на незаконна сеч.

Докладът на комисията, назначена със заповед на кмета Георги Иванов, бе приет от Общинския съвет и изпратен в прокуратурата. В хасковския съд тече наказателно производство, в което обвиняеми са бившият шеф на Общинско лесничейство - Иван Иванов, който след констатираните злоупотреби бе уволнен, както и срещу Красимир Бойчев и държавни служители.

На първа инстанция Красимир Бойчев е осъден и по дело за клевета на длъжностно лице.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини