От х:

Днес в x:

Автобусите за Димитровград на левче, нелегалните таксита - на 2

2 от 3-те автобусни превозвача по линията Хасково-Димитровград свалиха от 2 на 1 лв цената на билета. Още от сутринта, фирмите „Чавдаров“ и „Арда Тур“ осъществиха обещаната промоция, чиято цел бе да се удари по нелегалните таксита извършващи нерегламентиран транспорт между двата града на цената на автобусния билет. Репортерската ни проверка установи, че пътниците получават и билети със съответната цена. Както е известно, билета е и застрахователна полица при злополука по време на превоза.

Третата фирма пътуваща по линията „Тракия“ обаче продължава да вози на два лева, съобщиха групичка премръзнали пътници на спирка „Веспрем“ в Хасково. По думите им, два автобуса на Тракия минали по пътя, но шофьорите им уточнили, че при тях билетчето още е на два лева. Хората избрали да чакат следващия рейс обнадеждени от табелите рекламиращи „промоцията“ /сн. 3/

Така наречените нелегални таксита обаче твърдо си държаха на двете левчета. „Няма такова нещо“ категоричен бе млад мъж каращ модерна шкода, докато търсеше един пътник за попълване на курса. След колективния отказ от чакащите, предпочете да отпътува с трима души. Категорични бяха и димитровградските таксита, връщащи се в бригадирския град. Спитването на едно от тях с хората завърши с размяна на не особено любезни реплики. Таксито тръгна празно.

На всяка спирка имаше съобщение за "промоцията"

„Не ни е казано колко време ще караме на тия цени, засега сме така“ лаконични бяха автобусните шофьори. Шефовете им обаче се заканиха, че дъмпинга ще продължи, докато нелегалните таксита рухнат финансово и се откажат от незаконната си дейност.

Дядото вляво брои парите, докато шофьорът на шкодата твърдо си държи на двато лева
Макари да се връщат, димитровградските таксита не пускаха намаления

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини